Societat 10/06/2012

Jornada castellera: Joves i Minyons assoleixen el nivell de nou

Les colles comencen a mirar les diades estivals com a principals objectius a curt termini

Efren Garcia
2 min
Tres de nou amb folre dels Minyons de Terrassa

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Els Castellers de Vilafranca estrenen plaça de nou número 49 del territori català mentre les colles grans segueixen donant la benvinguda als castells de nou. Les darreres estrenes del cap de setmana fan que els Castellers de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova recuperin el seu lloc entre les colles del nivell de vuit.

Olesa de Montserrat estrena plaça de nou

Els Castellers de Vilafranca van mantenir el nivell aconseguit fins al moment descarregant dissabte el seu segon tres de nou folrat de la temporada a la diada de la festa major de Santa Oliva a Olesa de Montserrat. Els verds van completar la diada amb el tercer quatre de vuit amb l'agulla i dos folrat de l'any i van segellar l'estrena de la quaranta-novena plaça de nou descarregant el segon pilar de set de la temporada. Més d'un miler d'olesans van poder contemplar com la plaça Fèlix Figueras i Aragay esdevenia plaça de nou i se situava la vila del Baix Llobregat en el mapa casteller. L'Ajuntament ja ha confirmat que dedicaran una placa commemorativa a aquest esdeveniment.

Els Minyons i la Joves ja han fet l'aleta

La Colla Joves Xiquets de Valls dissabte i els Minyons de Terrassa diumenge van recuperar els castells de nou pisos sumant-se als Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró i Vella de Valls, que ja havien alçat el llistó. La colla vallenca només va poder carregar el seu tres de nou a la diada del Pati però planteja una diada de Sant Joan vibrant gràcies als cinc i set de vuit descarregats la setmana passada. Els Minyons podran encarar una festa major de gamma extra amb més tranquil·litat després d'apuntar-se a Cornellà el primer tres de nou folrat de l'any.

El carro gros i el dos de set

Els Castellers de Terrassa i els Bordegassos de Vilanova van celebrar diumenge els primers quatres de vuit de les seves respectives temporades. Si bé els egarencs no van poder descarregar el seu castell, la primera aleta de vuit de l'any ratifica la millora de nivell respecte al 2010. La història dels Bordegassos és diferent: els vilanovins han mantingut una progressió molt bona iniciada la temporada passada i somnien a segellar un any memorable. Un pis per sota, però amb pas ferm, trobem uns Nens del Vendrell eufòrics després de descarregar el primer dos de set de l'any, una estructura que per dificultat tècnica se situa al costat dels castells de vuit pisos.

Doblet de clàssiques

Els Castellers de Sants han substituït enguany els Castellers de Vilafranca a la diada de Corpus de Cornellà de Llobregat, on van descarregar la clàssica de vuit: tres de vuit, dos de set i quatre de vuit. Els santsencs ja han aconseguit aquesta tripleta tres cops en les darreres dues setmanes. Les dues últimes clàssiques s'han ajuntat aquest cap de setmana, ja que dissabte els Castellers de Sants van compartir plaça amb els Castellers de Sant Cugat, amb els quals van aprofitar per assajar futures construccions un cop finalitzada l'actuació. Aquestes dues colles es tornaran a trobar a la festa major de Sant Cugat, on ambdues volen alçar el seu llistó. Els Castellers de Sants podrien provar el cinc de vuit i el tres de nou i els gausacs somnien a estrenar el primer dos de vuit amb folre de la seva història.

stats