Societat 27/10/2011

Polèmica perquè el xef José Andrés ofereix feina a exmembres d'ETA si deixen les armes i demanen perdó

Un tuit del cuiner asturià ha estat tergiversat a la xarxa i ha rebut atacs que l'han portat a respondre per desfer el malentès. Altres piuladors l'han defensat

Ara
1 min
José Andrés

BarcelonaEl cuiner televisiu José Andrés ha hagut de veure com el seu Twitter s'omplia de crítiques per un missatge que va enviar poc després de l'anunci d'ETA de deixar la violència, segons publica El País. Andrés, des de Washington, va enviar un tuit en què deia: "Si un membre d'ETA busca feina, jo n'hi donaré. Deixin les armes. I una paraula: perdó. El més fàcil ha quedat enrere".

El missatge no va passar desapercebut a alguns tuitaires, que van enviar atacs al compte del cuiner, per considerar que desmereixia les víctimes. Andrés va haver de justificar-se davant els seus seguidors i va publicar dos tuits més: "1. Odio el terrorisme 2. Mai tindrà una justificació possible 3. ETA ha d'entregar totes les armes JA! 4. Mai oblidarem les víctimes i Espanya" i "En quin món volem viure? Un amb odi etern, o un altre amb pau i esperança? Vaig oferir feina de manera simbòlica de dir: s'ha de moure fitxa".

Tot i que ha rebut crítiques, també hi ha hagut tuits en defensa seva, com la piulada que Ignasi Guardans (@iguardans) ha publicat aquest dijous a la tarda: "Atacs injustos a Twitter a @chefjoseandres. Gran cuiner, millor persona".

El cuiner, d'origen asturià, i que actualment té un restaurant als Estats Units assegura que creu que cal donar suport a les víctimes i que és el moment de mirar al futur. A més, ha afegit: "és absurd que diguin que només ofereixo feina a etarres".

Ataques injustos en Twitter a @chefjoseandreschefjoseandres. Gran cocinero, mejor persona.

stats