Societat 08/12/2011

Josep Anglada, absolt per les amenaces a l'exregidora de PxC a Salt

Una sentència del jutjat d'instrucció de Girona reconeix que no hi ha proves per condemnar el president del partit xenòfob per amenaçar de "trencar les cames" a Juana Dolores Martínez

Acn
2 min

GironaUna sentència del jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha absolt el president de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, d'un delicte d'amenaces a l'exregidora del partit a Salt, Juana Dolores Martínez González. Aquesta va denunciar Anglada el passat 24 d'agost davant els Mossos d'Esquadra perquè, segons va relatar, Anglada li havia dit que si volia viure "tranquil·la i en pau" havia d'entregar l'acta de regidora.

En la denúncia, Martínez també feia constar que Anglada havia dit a terceres persones que a l'entorn del partit hi havia "caps rapats" que podien trencar-li les cames tant a ella com a l'altre regidor que va plegar. La sentència recull que no es poden provar les amenaces. Els fets es remunten a l'estiu, quan Juana Dolores Martínez González decideix entregar l'acta de regidora a causa, segons relata, de les pressions del partit perquè la seva parella és immigrant. La sentència reconeix que va existir la conversa telefònica entre l'exregidora i Anglada, però considera que "no queda acreditat" que en aquesta conversa Anglada amenacés Martínez.

"Si vols viure tranquil·la, entrega les actes" no és una amenaça per al jutge

El tribunal entén que la frase que provoca la denúncia de l'exregidora –"si vols viure tranquil·la i en pau, entrega les actes"– no és constitutiva d'una amenaça per si sola i que depèn del context en què es pronunciï.

L'amenaça dels "caps rapats" no s'ha pogut confirmar

Segons va fer constar en la denúncia l'exregidora, Anglada havia comentat a un periodista que a l'entorn del partit hi havia "caps rapats" que li podien "trencar les cames" tant a ella com a Carles Bonet si no entregaven les actes. En aquest cas, la sentència remarca que aquesta frase sí que constitueix una amenaça, però assegura que no s'ha pogut confirmar.

Martínez no ha citat el periodista a declarar

La sentència assenyala que Martínez podria haver citat com a testimoni el periodista que assegurava que li havia traslladat el contingut de la conversa amb Anglada, però que no ho va fer, tot i conèixer que estava en el seu dret. A més, també es remarca en la sentència que la declaració de l'exregidora és l'única prova que sosté les amenaces que denuncia i que, a més, existeix una "relació prèvia" entre denunciant i denunciat, i que això introdueix elements subjectius.

No hi ha proves

El jutge entén que no hi ha cap prova que pugui demostrar que les amenaces són reals i, a més, reconeix que hi ha "una situació d'enfrontament" entre ambdós i que, per tant, no pot donar més credibilitat a una versió que a l'altra. La sentència també detalla que Martínez es contradiu quan exposa els motius de la denúncia davant els Mossos i quan declara, posteriorment, en seu judicial.

Per això, la sentència absol el president del partit d'un delicte d'amenaces. La decisió no és ferma i es pot presentar un recurs d'apel·lació en els pròxims cinc dies.

stats