Societat 05/09/2012

El doctor Josep Baselga, nou director de l'hospital Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York

Compaginarà el càrrec amb el del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia

Acn
2 min
El doctor Josep Baselga / ACN

Nova YorkEl doctor català Josep Baselga, actual director de la divisió d'hematologia i oncologia del Massachusetts General Hospital Cancer Center de Boston i catedràtic de medicina a la Harvard Medical School, ha estat nomenat nou director de l'hospital Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York.

El centre que dirigirà el doctor català atén més de 123.000 pacients al cap de l'any i ell liderarà un equip format per 834 professionals. Les seves responsabilitats consistiran en la gestió de l'atenció del pacient i de les clíniques del grup, a més de la planificació de les investigacions clíniques.

Baselga s'incorporarà al seu nou càrrec l'1 de gener del 2013. El president del Memorial Sloan-Kettering, Craig B. Thomson, ha destacat que amb Baselga s'incorpora "un distingit investigador" i s'ha mostrat convençut que treballarà "enèrgicament i entusiàsticament" per fer nous descobriments relacionats amb el càncer i "trobar els tractaments més efectius per als pacients".

Baselga també està vinculat al Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, d'on és responsable de la direcció científica, càrrec que continuarà exercint. Precisament aquest dimarts, el Govern li va atorgar la medalla Josep Trueta per la seva contribució significativa al progrés i a la millora de la sanitat.

Llicenciat en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), doctorat en medicina i cirurgia i catedràtic de medicina per la mateixa Universitat, va completar la seva residència en medicina interna i oncologia mèdica al Memorial Sloan-Kettering Cancer Center de Nova York i va treballar al departament de càncer de mama del mateix hospital. Quan va tornar a Catalunya el 1996, va dirigir el departament d'oncologia mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Des del 2010 dirigeix la divisió d'hematologia i oncologia del Massachusetts General Hospital Cancer Center de Boston i és catedràtic de medicina a la Harvard Medical School.

Compagina aquestes responsabilitats amb la direcció científica del VHIO (Vall d'Hebron Institut d'Oncologia) a Barcelona. Així mateix, és el president de SOLTI, Grup Espanyol d'Estudi, Tractament i altres Estratègies experimentals en Tumors Sòlids.

stats