Societat 29/04/2012

Del #novullpagar al #jocontinuo

Apareix una nova etiqueta de la campanya a Twitter. Josep Casadellà, el pioner de #novullpagar, diu a l'ARA: "Continuaré sense pagar els peatges"

Ara
2 min

BarcelonaL'anunci o recordatori de la Generalitat, que aquest dissabte a la nit va emetre un comunicat per advertir que no pagar els peatges és una infracció sancionable amb multes de 100 euros, ha provocat una reacció immediata a la xarxa: de #novullpagar –que no ha desaparegut– n'ha nascut una etiqueta 'spin-off': #jocontinuo. Un dels que ja l'ha fet servir ha estat el diputat de SI Uriel Bertran.

I segueix la mateixa filosofia Josep Casadellà, el veí d'Anglès que va iniciar la campanya de no pagar els peatges a través d'un vídeo a YouTube, assegura a l'ARA que no pensa canviar d'actitud. No l'espanta l'anunci de sancions que va fer ahir el Govern. Es mantindrà ferm en el seu objectiu de boicotejar els peatges i explica que, de fet, se sumarà dimarts a la convocatòria popular de no pagar i serà al peatge de Girona Sud de l'AP-7. Critica la "hipocresia" del Govern que "crida la societat civil a despertar i ara decideix multar la seva iniciativa".

Ell va començar la campanya el 29 de març i ara, un mes després, no veu motius per canviar d'actitud. Seguirà sense pagar, tot i l'avís de sancions de 100 euros per boicotejar els peatges. Assegura que té les idees clares: "Els del Govern són tots uns pocavergonyes, però nosaltres ja hem dit prou i això no s'atura".

El seu vídeo 'Bona nit, no vull pagar', penjat a YouTube, va crear escola i Abertis ja xifra en 1.500 els conductors que han optat per no pagar els peatges. El Govern ja ha adoptat mesures per intentar frenar el degoteig de conductors que van seguint les passes de Casadellà i adverteix que aquests comportaments seran sancionats.

stats