SOCIETAT
Societat 11/08/2011

20 detinguts i 22 ferits a Lloret de Mar en nous enfrontaments de joves turistes amb la policia

Els aldarulls han començat en una zona d'oci a prop de la discoteca Colossos. Els joves han fet destrosses en el mobiliari urbà després que se'ls ha obligat a sortir del local

Acn
2 min
Dilluns ja es va viure una batalla campal als carrers del municipi / ACN

Lloret de MarLa policia ha detingut una vintena de joves aquesta matinada de dijous a Lloret de Mar, a la Selva, a prop de la discoteca Colossos. Els joves s'han enfrontat a l'autoritat i han fet destrosses en el mobiliari urbà. Els fets han passat cap a les dues de la matinada i el conflicte s'ha originat en aquesta discoteca, on la policia ha obligat a obrir les portes d'emergència perquè al local, on hi havia 1.800 clients, no hi funcionava l'aire condicionat i s'han donat casos de lipotímies. Arran d'això, han començat els aldarulls i el conflicte s'ha estès a l'avinguda Just Marlès, on els joves s'han enfrontat a la policia i han destrossat bancs, papereres i contenidors.

Els aldarulls han provocat 22 ferits de caràcter lleu, nou dels quals són mossos d'esquadra. Set dels ferits han estat traslladats a l'hospital de Blanes, segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques. En la majoria de casos, es tracta de contusions i intoxicacions etíliques.

Discoteca sense aire condicionat

Segons els Mossos, la discoteca ha desconnectat l'aire condicionat quan s'ha quedat sense electricitat i els generadors de l'establiment només podien donar corda al so i a la llum. La calor que feia al local, amb 1.800 cossos ballant-hi, ha provocat més d'una lipotímia i la policia ha obligat els responsables a obrir les portes d'emergència. Això ha provocat un conflicte entre la policia, que impedia més entrades al local, i els joves que volien accedir-hi.

El descontrol s'ha apoderat dels joves i molts s'han concentrat a l'avinguda Just Marlès, on hi ha molts locals d'oci nocturn. S'han enfrontat a la policia i han destrossat el mobiliari urbà. La nit ha acabat amb nombroses destrosses a bancs, papereres i la crema d'un contenidor, a més d'una vintena de detinguts. Tots han estat arrestats per atemptat a l'autoritat i desordres públics. Dels 20 detinguts, 13 són francesos, tres alemanys, dos holandesos, un és de nacionalitat suïssa i un altre, eslovè. La majoria tenen entre 20 i 22 anys, però n'hi ha dos de més grans, de 31 i 31 anys, i un de menor, de 17 anys.

Segon episodi en una setmana

Dilluns a la matinada, una baralla entre dos grups de turistes ja va acabar amb enfrontaments contra la policia. Després d'aquells primers aldarulls, l'alcalde de Lloret, Romà Codina, va demanar reduir els horaris de les discoteques per evitar aquest tipus de conflictes i va mostrar el seu convenciment que ha arribat l'hora de "reconduir" el model turístic a Lloret i eradicar la mala imatge que han generat els conflictes derivats de l'oci nocturn.

stats