Societat 02/08/2011

Judas Priest i Motörhead, adéu a les armes

Avui la llegenda del heavy metal , Judas Priest, farà el seu últim concert a l'Estat, dins una gira que posa punt final a una carrera de quasi quaranta anys. Motörhead i Saxon acompanyaran el grup.

R.m.
2 min
01. Amb gairébé quaranta anys de carrera i 22 discos, els Judas Priest se separen. 02. Els acompanya Motörhead. Lemmy, als 66 anys, no considera la jubilació.

Barcelona.La d'avui és una jornada que els fans del heavy metal clàssic han assenyalat amb llapis vermell al calendari des de fa mesos: aquesta nit, Judas Priest, Motörhead i Saxon descarregaran tot el seu arsenal de clàssics metàl·lics al Pavelló Olímpic de Badalona.

I encara que la presència de Judas Priest i Motörhead sempre aixeca una gran expectació a Barcelona -els primers van omplir l'Olímpic fa dos anys i Motörhead va triomfar al Sant Jordi Club l'any passat-, el d'avui és un festival d'assistència obligatòria per als fans. Serà l'últim concert a l'Estat de Judas Priest. Amb el nom d'Epitaph Tour, la llegenda britànica que va infantar el heavy metal contemporani penjarà cuir i tatxes després d'una carrera de 37 anys.

Localitats exhaurides

Judas Priest ja va esgotar les 10.000 localitats de l'auditori La Cubierta a Madrid dissabte passat. I la parròquia metàl·lica de Barcelona ha respost en massa. Segons informa la promotora del concert, Rock'n'Rock, la banda ja ha venut gairebé tot l'aforament del Pavelló Olímpic de Badalona, unes 9.000 localitats. Als espectadors els espera una gimcana metàl·lica intensiva: obrirà el concert, a les set de la tarda, Saxon, la llegenda menor del metal britànic, una banda que va tenir grans quotes de popularitat a principis dels 80 fins al punt de rivalitzar amb Iron Maiden.

A tres quarts de nou serà el torn de Motörhead, encara que el trio liderat per Lemmy Kilmister té massa entitat per ser qualificat de banda de suport. Com tampoc és ajustat dir que fan heavy metal . Tot i que el seu rock'n'roll amfetamínic -de riffs d'arrel blues i esperit proper a Chuck Berry- ha tingut una importància cabdal en el naixement del thrash metal i que bandes com Metallica els reconeixen com a progenitors musicals. Lemmy, britànic establert a Los Angeles des de fa dècades, presentarà el disc The world is yours (2010). Els Motörhead establiran el patró que seguiran les estrelles de la nit; és a dir, un grapat de cançons de collita recent i un gruix de clàssics d'aquells que fan tremolar recintes.

Pel que es va poder sentir al concert de Lisboa de dijous passat, Judas Priest oferirà una maratoniana actuació, de més de vint cançons, que posarà un èmfasi especial en el moment de glòria comercial de la banda, a principis dels anys 80. La banda Judas Priest és una icona que sobrepassa el que és musical. Sobretot des que el cantant, Rob Halford, va sortir de l'armari l'any 1998, confirmant el que mig món ja intuïa: que la seva imatge de flagells, cuir i cadenes estava inspirada de primera mà en l'ambient gai dur i fetitxista.

stats