IMMIGRACIÓ
Societat 08/12/2010

Justícia autoritza la prohibició del burca a Lleida

El TSJC avala l'ordenança municipal que prohibeix l'ús del burca en edificis municipals de Lleida. La prohibició entrarà en vigor demà

1 min

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat la suspensió cautelar de l'ordenança que prohibeix l'ús del burca als edificis municipals de Lleida i que entrarà en vigor aquest dijous. El recurs l'havia presentat l'associació musulmana Watani que havia presentat la suspensió al·legant que l'ordenança viola drets fonamentals i suposa una discriminació per motius religiosos. L'advocat també diu que la modificació de l'ordenança no està justificada, ja que no s'han demostrat problemes de seguretat.

El canvi d'ordenança es va aprovar amb el suport de PSC, al govern, CiU i PP, el vot en contra d'ICV i l'abstenció d'ERC i la seva infracció pot portar multes d'entre 30 i 600 euros. La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, explica que no s'ha preparat cap dispositiu especial, seran els mateixos vigilants els que avisaran a la Guàrdia Urbana.

stats