SOCIETAT
Societat 22/03/2012

Justícia controlarà més el règim obert juvenil per evitar la reincidència

Volen que el seu seguiment sigui més eficient i evitar així que acabin sent ingressats en un centre de menors.

Efe
1 min

BarcelonaEl Departament de Justícia potenciarà les mesures de control a menors i joves que compleixen condemna en règim de mig obert perquè el seu seguiment sigui més eficient i evitar així que reincideixin i acabin sent ingressats en un centre de menors.

En roda de premsa, la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha assegurat avui que, malgrat les retallades pressupostàries, el seu departament es bolcarà per preservar el "bé general" que suposa combatre la reincidència delictiva als menors d'entre 14 i 18 anys i joves d'entre 18 i 21 als quals s'apliquen mesures de justícia juvenil.

Bozal ha destacat que, a causa del descens de la comissió de delictes i faltes a Catalunya, en els últims quatre anys ha baixat en unes 200 persones cada curs el nombre de joves que han estat atesos per la justícia juvenil, ja que el 2011 van ser 6.888 menors i joves, front als 7.654 del 2007.

Segons les dades facilitades per Justícia, als centres d'internament juvenil de Catalunya hi ha ingressats a dia d'avui 281 joves, front als 308 del mateix dia de l'any anterior. L'internament de joves i menors, que ha baixat un 8,7% des del 2007, suposa un 7,55% de les intervencions en justícia juvenil.

De la seva banda, les mesures de mig obert -que representen el 30% dels casos-, s'apliquen a dia d'avui a 1.472 joves, als quals se'ls fa un programa de seguiment del seu entorn social i familiar per potenciar la seva responsabilitat i la seva participació, integració i inserció a la societat.

stats