iniciatives populars
Societat 18/04/2011

Una iniciativa popular vol construir l'estelada humana més gran del món

L’esdeveniment està programat pel diumenge 8 de maig al passeig de Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf), a les 12 del migdia. L’objectiu és arribar a construir l’estelada més gran del món feta per persones

Redacció
1 min
Pàgina de l'organització a Facebook

BarcelonaL'organització ciutadana L'Estelada del poble pretén batre el rècord mundial creant l'estelada humana més gran del món.

Aquesta és la segona iniciativa de caire independentista que vol optar a un rècord Guinness. La primera va ser el lip dub per la independèncialip dub enregistrat a Vic el 24 d'octubre passat, que va aconseguir el rècord mundial de major nombre de gent participant en un lip dub, amb un total de 5.771 persones acreditades per la World Records Academy. Igual que el lip dub, l'Estelada del Poble és una iniciativa popular.

La bandera estelada, o simplement estelada, és considerada com la bandera insígnia que simbolitza la independència de Catalunya o dels Països Catalans. El seu origen se situa a inicis del s. XX i ofereix dues variants, la blava i la roja. L'estelada que es teixirà en l'acte programat serà la versió blava.

L'esdeveniment, que s'està difonent a la xarxa a través d'una pàgina a Facebook i del blog l'Estelada del Poble, està programat pel diumenge 8 de maig a les 12.00 hores a l'Arc de Triomf de Barcelona. L'organització convoca els participants una hora abans per assajar el dibuix de la insígnia catalanista.

stats