SOCIETAT
Societat 02/08/2012

L'ACRA assegura que els serveis d'atenció a la gent gran treballen amb "normalitat" tot i l'impagament de la Generalitat

L'associació afirma que s'ha reduït el percentatge d'empreses que no han pogut pagar la nòmina completa

Acn
1 min

BarcelonaL'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) ha assegurat aquest dijous que la majoria dels centres catalans d'atenció a la gent gran treballen amb normalitat tot i l'impagament de la Generalitat aquest mes de juliol a les entitats de serveis socials, segons un baròmetre que l'associació ha fet entre els seus centres associats. Segons aquest sondeig, la "gran majoria" d'entitats enquestades "no presenten cap incidència pel que fa al servei prestat". En un comunicat, l'ACRA ha destacat que s'ha reduït del 60% al 40% la quantitat d'empreses que no ha pogut pagar la nòmina completa als seus professionals. L'associació ha comunicat que un dels motius d'aquesta reducció són els ajornaments de la Seguretat Social i dels pagaments de moltes entitats a proveïdors. A més, ha afirmat que un altre motiu ha sigut "la confiança generada pel departament de Benestar Social i Família, que ha garantit els pagaments de l'agost".

L'entitat ha manifestat que "aquestes dades responen al tarannà d'un sector madur i responsable en què les empreses i professionals han col·laborat sempre en els moments difícils per assegurar la qualitat del servei".

L'ACRA és una associació sense ànim de lucre que està formada per més de 900 serveis, que sumen pràcticament 34.000 places d'atenció a gent gran i quasi 30.000 llocs de treball.

stats