SOCIETAT
Societat 17/08/2011

L'Agència Catalana de l'Aigua deu quatre anys d'ingressos als bancs

L'augment del 8,5% en el preu del cànon de l'aigua vol sanejar la situació financera de l'entitat que gestiona el cicle hídric a Catalunya

Redacció
1 min
Gestió de l'aigua El pantà de Siurana, un dels embassaments de les conques internes catalanes que aquesta temporada es troben al 88% de la seva capacitat.

BarcelonaL'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) deu als bancs 1.325 milions d'euros, quatre vegades més del que ingressa cada any, que són 350 milions. Per això, el Govern ha posat en marxa un pla bàsic per eixugar el deute de l'entitat, del qual es poden llegir més detalls a l'ARA Premium, i que té un primer pas en l'augment del 8,5% en el preu del cànon que paguem al rebut de l'aigua, cosa que per a la majoria de famílies significarà pagar un euro més en el rebut trimestral. El director de l'ACA, Leonard Carcolé, no descarta que en el futur hi hagi més pujades en l'impost que grava el consum, ja que, com explica en l'entrevista que es pot llegir en l'ARA Premium, “la situació financera és inajornable”.

stats