Societat 13/03/2012

L’Ajuntament de Badalona també suprimeix el registre d'unions civils

L'alcalde de la població, Xavier Garcia Albiol, se suma a la decisió que ja han pres d'altres poblacions i assegura voler evitar que una utilització "irregular" del registre "afavoreixi la immigració il·legal"

Ara
2 min

Badalona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Ajuntament de Badalona ha decidit suprimir el registre d'unions civils. El consistori justifica la decisió pel fet que, des de l'any passat, "hi ha una llei que el fa innecessari" i també perquè "aquesta mena de registres municipals s'estaven utilitzant per inscriure parelles que en realitat eren unions de conveniència". Vol evitar que s'"afavoreixi la immigració il·legal", tal com explica l'alcalde de la població, Xavier Garcia Albiol. D'aquesta manera, Badalona se suma a la llista de poblacions, com Sabadell o Barcelona, que ja han pres aquesta decisió.

L'alcalde ha explicat que “les circumstàncies socials que van originar la creació del registre en aquesta ciutat l’any 1994 han canviat”. La decisió de suprimir aquest registre s’ha adoptat, segons el consistori, tenint en compte que la Llei 25/2010 del Llibre segon del Codi Civil Català proporciona a les unions no matrimonials i les famílies que sorgeixen d'elles un règim de protecció ampli i adequat; un fet que fa innecessari que la convivència estable en parella s’hagi d’inscriure en cap registre.

D'altra banda, l'Ajuntament també assegura haver tingut en compte que en els darrers mesos certes investigacions policials portades a terme a l’àrea metropolitana de Barcelona havien detectat un ús irregular d’aquest tipus de registre per inscriure parelles de fet que en realitat eren unions de convivència que es portaven a terme previ el pagament d’uns diners. Un cop inscrites al registre, aquestes persones podien iniciar els tràmits per aconseguir un permís de residència.

Garcia Albiol ha manifestat, en aquest sentit, que "des de l’Ajuntament de Badalona es vol evitar una possible utilització irregular d'aquest registre que afavoreixi la immigració il·legal”. També considera necessari donar reconeixement a la normativa civil en vigor reguladora de les parelles estables.

stats