Societat 17/05/2012

L'Ajuntament de Barcelona reclama al rei d'Espanya respecte pels animals

La comissió municipal d'Hàbitat Urbà ha aprovat una proposició d'Unitat per Barcelona-ERC que reclama al comte de Barcelona que compleixi "el sentir i la voluntat de la ciutat vers els animals"

M.ortega
1 min

BarcelonaLa comissió d'Hàbitat Urbà de Barcelona ha aprovat aquest dijous una proposició d'Unitat per Barcelona-ERC en la qual s'insta el rei d'Espanya, en la seva condició de comte de Barcelona, a respectar els "preceptes, valors i normes que defineixen el sentir i la voluntat de la nostra ciutat vers els animals", en clara referència a l'incident de la cacera a Botswana.

Aquest punt s'incloïa en una proposició encarada a la redacció del pla de la biodiversitat de Barcelona, que remarca el "compromís" de la ciutat en la defensa dels animals i insta a definir un acte de commemoració del 10è aniversari de les primeres polítiques clarament animalistes aprovades pel consell municipal de l'Ajuntament i a reclamar al monarca espanyol que s'inscrigui en aquesta línia. La proposició ha tirat endavant amb els vots a favor de CiU i ICV-EUiA, el vot contrari del PP i l'abstenció del PSC.

Unitat per Barcelona-ERC no va aconseguir en l'últim plenari de Barcelona incloure un punt urgent per debatre l'actitud del rei d'Espanya, com a comte de Barcelona, en la seva cacera a Botswana. No es va acceptar com una qüestió urgent, i el president del grup municipal independentista, Jordi Portabella, ja va avisar que tornaria a portar el tema a debat per poder reprovar l'actitud del monarca.

stats