Societat 21/08/2012

Més de 80 persones ateses en els últims cinc dies per l'onada de calor

L'Ajuntament de Barcelona activa el pla d'actuació per calor en fase d'alerta

Acn / Ara
2 min
Calor

BarcelonaEl Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès més de 80 persones des del dijous 16 d'agost per patologies vinculades a l'excés de calor, segons informa Protecció Civil, que manté activats els plans d'emergència per risc d'incendis, Infocat, i per l'onada de calor, Procicat.

La Generalitat avisa que després del migdia d'aquest dimarts es podrien assolir temperatures extremes a totes les comarques catalanes, amb més probabilitat a totes les de l'Alt Pirineu, Lleida i la Catalunya Central, però també a la Conca de Barberà, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

L'Ajuntament de Barcelona també ha activat aquest dimarts al matí els protocols previstos en el Pla d'Actuació per Prevenir els Efectes de l'Onada de Calor sobre la salut de les persones, en fase d'alerta. Un dispositiu format per 21 professionals, coordinats pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), ha sortit al carrer per atendre persones vulnerables, repartir aigua a la via pública entre persones sense sostre, informar-los sobre la possibilitat d'utilitzar els centres d'acolliment climatitzat i acompanyar-los, si ho accepten voluntàriament, a desplaçar-se fins a algun dels centres de la xarxa pública.

Aquesta tasca informativa va acompanyada d'un seguiment i un control sistemàtic de les persones que són considerades fràgils pel personal que ja els atén habitualment.

En els casos en què la fragilitat de les persones es consideri molt elevada, l'operatiu del consistori activa un seguit de mesures per evitar que surtin al carrer en les hores de més calor. Ho fan enviant puntualment àpats al seu domicili, lliurant ventiladors i atenent aquestes persones al seu domicili. D'altra banda, també s'activen mesures de permanència i perllongament de les activitats als centres climatitzats com casals d'avis i centres de dia per a persones grans i discapacitades.

És la segona vegada que el consistori activa el dispositiu especial aquest estiu. En l'anterior ocasió, es van atendre prop d'un centenar de persones a la via pública i es va contactar amb més de 15.000 persones a través dels serveis de teleassistència i d'atenció domiciliària.

stats