Societat 03/02/2012

L'Ajuntament de Barcelona defensa el seu dispositiu pel fred i la neu i assegura que el repetiria

El consistori ha rebaixar aquest divendres la fase d'emergència del pla municipal per neu i gel, però manté l'atenció especial a persones vulnerables

Efe
2 min

BarcelonaEl tinent d'alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha defensat aquest matí el dispositiu municipal muntat ahir davant la previsió de nevades i ha assegurat que tornaria a actuar de la mateixa manera si es repetís el mateix pronòstic meteorològic. Forn ha afirmat que l'Ajuntament "ha actuat com calia actuar" i que va adoptar "les decisions adequades en cada moment", mantenint una actitud proactiva per protegir els col·lectius vulnerables i preventiva per minimitzar els efectes d'una possible nevada.

Segons el tinent d'alcalde, l'Ajuntament no ha rebut crítiques sinó "felicitacions" per l'operatiu que va muntar i, davant un pronòstic meteorològic com el que tenia ahir, tornaria a actuar de la mateixa manera.

El consistori ha rebaixat aquest matí de la fase d'emergència a la d'alerta el pla municipal per neu i gel, en millorar la situació meteorològica, però ha seguit repartint sal als barris del nord de la ciutat, per damunt de la ronda de Dalt, així com per les zones més humides per evitar la formació de plaques de gel. Fins ara, s'han escampat unes 105 tones de sal a la xarxa viària de Barcelona, segons dades facilitades pel consistori barceloní.

A més, el servei de teleassistència de l'Ajuntament seguirà redoblant en els pròximes dies les trucades a persones vulnerables per fer-los un seguiment davant l'onada de fred, que amenaça de ser més rigorosa en les últimes hores. Des de l'inici de l'episodi de fred, el telèfon d'assistència de l'Ajuntament ha rebut 94 trucades de persones vulnerables que demanaven mantes o calefactors o de ciutadans que advertien de la presència d'indigents dormint al carrer. El consistori mantindrà també les 240 places habilitades per atendre les persones sense llar, tant de dia com de nit, en el marc de l'operació fred.

Les escoles de Barcelona, que ahir van avançar la sortida dels alumnes davant la previsió d'una nevada a la tarda, han obert aquest matí amb normalitat, amb l'excepció d'un institut situat al districte de Sants-Montjuïc i dos centres d'educació especial.

stats