Societat 27/01/2011

L'Ajuntament de Barcelona veu "preocupant" que Interior convoqui menys places de Mossos

Acn
1 min

BarcelonaLa tinent d'alcalde de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i portaveu del govern municipal, Assumpta Escarp, ha carregat aquest dijous al matí contra el departament d'Interior per la previsible "retallada del nombre de places de Mossos d'Esquadra en la propera convocatòria". Escarp assegura que el consistori "no veu amb bons ulls" la mesura "si es confirma". 'Precisament aquest Govern de la Generalitat, que només ser nomenat va qualificar Barcelona com la capital de la transgressió, és preocupant que ara retalli en seguretat", ha sentenciat la portaveu de l'executiu municipal.

Escarp ha recalcat que des de l'Ajuntament reclamen "que Barcelona obtingui un nombre adient de les promocions de nous mossos", i que això s'ha de portar a terme "si cal renegociant amb el nou conseller, Felip Puig, quan hi hagi data per a una primera reunió, que ja s'ha sol·licitat".

La responsable de seguretat de l'Ajuntament Barcelona ha volgut recalcar que quan el consistori va fer el pla d'austeritat "va fer l'esforç de mantenir i prioritzar la seguretat, la convivència, la promoció econòmica, i l'atenció social". Escarp ha assenyalat que "igual que felicitem els Mossos quan realitzen una bona actuació, ens queixem quan es pugui menystenir la ciutat de Barcelona en les polítiques de seguretat de la Generalitat".

stats