Societat 16/04/2012

L'Ajuntament de Barcelona treu transcendència a la decisió del Suprem de rebutjar el català com a llengua preferent

El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, assegura que les suspensió cautelar de set articles del reglament d'ús lingüístic no afectarà el dia a dia del consistori. Unitat per Barcelona-ERC, però, presentarà demà una moció d'urgència per refermar el compromís del l'Ajuntament amb aquest reglament

Ara
1 min

BarcelonaDesprés que es conegués la ratificació del Tribunal Suprem a la suspensió cautelar de set dels articles del reglament d'ús de la llengua catalana aprovat pel consistori, el primer tinent d'alcalde i portaveu de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha recordat que el consistori va recórrer la suspensió cautelar acordada pel TSJC precisament perquè entén que tots els preceptes afectats s'adeqüen tant a l’Estatut com a la llei de política lingüística del 1998. En aquest sentit, Forn ha remarcat que la suspensió cautelar d'alguns articles no afecta a la pràctica el dia a dia de l’Ajuntament de Barcelona ni la relació d'aquesta administració amb els ciutadans.

Forn ha explicat que el reglament està en vigor des del febrer del 2010 i que "s’ha aplicat amb normalitat i sense cap problema". Ha insistit que "el català és la llengua vehicular de l'Ajuntament de Barcelona" i que el "reglament lingüístic garanteix els drets individuals de totes les persones”.

El president del grup municipal d'Unitat per Barecelona-ERC, Jordi Portabella, al seu torn, ha advertit l'equip de govern que "tenir de soci el PP causa un mal irreparable al català" i ja anunciat que presentarà demà, a la comissió municipal de cultura, una moció d'urgència per refermar el compromís del consistori amb el reglament.

stats