CIUTATS
Societat 01/12/2010

L'Ajuntament invertirà prop de 40.000 euros en el redisseny de les parades de la Rambla

Doble inversió. Les presses per tenir les antigues parades d'ocellaires de la Rambla readaptades per a la temporada d'estiu sortiran molt cares a l'Ajuntament, que ara assumeix les deficiències de disseny dels nous establiments i en costeja el redisseny amb una inversió de prop de 40.000 euros. Els paradistes hauran d'assumir el cost dels acabats interiors dels nous quioscos que dissenyarà l'arquitecte Antoni de Moragas i que haurien d'estar preparats abans de final d'any.

Maria Ortega
1 min
Els ocellaires de la Rambla

BARCELONAQuan ja s'havien reformat sis de les onze antigues parades d'ocellaires de la Rambla, el procés de rentat de cara atura màquines. Les crítiques per la poca coherència del disseny dels diferents establiments ha portat l'institut Municipal de Mercats a centrar-se en el seu redisseny, encara que això suposi una inversió extra a la que ja van haver de fer els paradistes per adaptar-se a la nova situació (ara venen menjar, entrades per a espectacles,...) per poder mantenir la concessió.

Encara queda pendent, a més, decidir si finalment es reduirà el nombre de parades per esponjar una mica més l'espai. Si la idea tirés endavant,el consistori hauria d'indemnitzar el propietari de les parades afectades, cosa que incrementaria el preu de la reforma. Les previsions inicials de set parades ja van canviar quan el propietari de cinc llicències va renunciar a unificar-les totes en l'única parada d'animals que es mantenia i va optar per fer-ne el mateix ús que la resta de paradistes. El president de l'Institut Municipal de Mercats, Jordi Terrades, va confirmar ahir a la comissió de Promoció Econòmica que el nou disseny no convenç l'Ajuntament i que per això les tres últimes parades que han obert encara no han adoptat una forma diferent a l'antiga. La mateixa comissió va donar suport al tancament perimetral del mercat de la Boqueria, tot i reconèixer que caldrà buscar consens quan s'afronti el tancament de l'entrada principal.

stats