SOCIETAT
Societat 31/03/2012

L'Associació d'Estudiants Progressistes critica la "insòlita" ordre de presó per a tres dels detinguts a la vaga

S'han concentrat aquest matí davant de la Ciutat de la Justícia per demanar la posada en llibertat dels detinguts

Ara
1 min

BarcelonaL'Associació d'Estudiants Progressistes critica la "insòlita" decisió de la jutge d'ordenar presó per a tres dels detinguts durant els aldarulls de la vaga general el passat dijous. En un comunicat, asseguren que van ser detinguts "arbitràriament amb la voluntat política de marcar precedent a futures mobilitzacions". "Volen instaurar un règim de por que freni les protestes legítimes", afirmen els estudiants, que exigeixen que no se'ls utilitzi com a caps de turc i que se'ls deixi immediatament en llibertat.

L'Associació relata que, dijous, en mig de les accions organitzades pels piquets de la vaga general de la Zona Universitària, els Mossos "van començar a intimidar i perseguir els estudiants". "En veure's encerclats, els estudiants van decidir dividir-se per escapar. Un dels grups més nombrosos va dirigir-se cap a Les Corts per donar suport als piquets de l’assemblea del barri. En el camí, baixant pel carrer Numància, un grup de policies de paisà que perseguia el grup d’estudiants des de l’Avinguda Diagonal va córrer darrere tres companys que s’havien separat del grup. Un d’ells va poder fugir, però els altres dos van ser detinguts."

Asseguren que el motiu pel qual no se'ls ha deixat en llibertat com a la resta de companys és perquè se'ls acusa de pertànyer a un grup organitzat responsable dels aldarulls recurrents a Barcelona, un fet que l'Associació nega.

Aquest matí, companys i familiars s'han concentrat davant la Ciutat de la Justícia per demanar la posada en llibertat dels detinguts.A les 20h hi ha convocada una concentració per l'associaciío DemocràciaRealJa a les portes dels jutjats en suport als detinguts.

stats