SOCIETAT
Societat 01/02/2012

L'Audiència de Barcelona defensa que els casos de nadons robats no prescriuen

Ha obligat a reobrir una denúncia d'un suposat robatori d'un nadó que havia arxivat un jutjat de la ciutat

Efe
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha obligat a reobrir una denúncia d'un suposat robatori d'un nadó que havia arxivat un jutjat de la ciutat, en una interlocutòria en la qual defensa que la sostracció d'un nounat pot constituir un delicte de detenció il·legal que no prescriu.

En la interlocutòria, la secció segona de l'Audiència de Barcelona ordena reobrir el cas d'un suposat nadó robat que va arxivar el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona i prendre declaració a dues persones vinculades amb els fets, entre elles una infermera de l'hospital en el qual va néixer el nadó.

L'Audiència de Barcelona ha estimat així el recurs que va presentar el fiscal Miguel Ángel Aguilar, que investiga les denúncies de suposats nadons robats de Barcelona, contra la decisió de la jutge d'arxivar el cas perquè no existeixen indicis de delicte i per possible prescripció.

La jutge afegia en el seu escrit d'arxiu, amb data de 25 de juliol de 2011, que els fets denunciats suposarien en tot cas delictes relatius a l'alteració de la paternitat, amb un pena de presó prevista de fins a cinc anys i, per tant, hauria transcorregut ja el temps legalment previst per a la seva prescripció.

L'Audiència de Barcelona, no obstant això, dóna la raó a la Fiscalia i sosté que no pot excloure's que els fets constitueixin un delicte de detenció il·legal, que té "caràcter permanent, ja que els seus efectes es mantenen fins a l'alliberament de la víctima", per la qual cosa no prescriu.

Per aquest motiu, la secció segona ordena a la jutge instructora que interrogui la infermera que l'any 1969 prestava servei a l'hospital on va néixer el suposat nadó robat i que encarregui altres investigacions destinades a aclarir si es va produir la sostracció denunciada.

La definició jurídica dels casos de nens robats

stats