Societat 25/04/2012

L'Audiència de Palma accepta substituir la fiança de Matas per dos pisos que se subhasten avui

L'expresident balear s'ha declarat en concurs personal de creditors per no haver de pagar els interessos de gairebé un milió d'euros que deu pel préstec sol·licitat per pagar la fiança per continuar en llibertat provisional

Efe
2 min

PalmaL'Audiència Provincial de Palma ha acceptat aquest dimarts substituir la fiança de mig milió d'euros que pesa sobre l'expresident balear Jaume Matas pel cas Palma Arena per dos dels pisos que se subhasten aquest diemcres per executar un embargament per impagament del préstec que va demanar per poder seguir en llibertat.

El Jutjat de Primera Instància número 10 de Palma ha decidit mantenir per dimecres la subhasta dels tres immobles de l'expresident balear amb els que va garantir un préstec per pagar la seva fiança penal en el cas Palma Arena i que fins dimarts no tenen postor.

Matas ha reclamat, a més, la suspensió de la subhasta perquè s'ha declarat en concurs de creditors per tal de no haver de pagar els interessos de gairebé un milió d'euros que li van imposar pel préstec que va reclamar per seguir en llibertat provisional.

No obstant això, abans de la celebració de la subhasta, prevista per les 10:30 hores, la secretària judicial es pronunciarà sobre la petició de l'exmandatari balear, ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de Balears.

En un acte notificat la nit de dilluns a dimarts, la secció primera de l'Audiència Provincial de Palma ha decidit substituir la fiança de mig milió d'euros imposada a l'expresident en relació a la peça ja jutjada i sentenciada del cas Palma Arena, pendent de recurs de cassació, per dos immobles ubicats als carrers Sant Miquel i Sant Feliu de Palma.

Aquesta resolució s'ha de comunicar al Jutjat de Primera Instància número 10 de Palma perquè adopti les decisions pertinents en relació a la subhasta prevista per avui dimecres a les 10:30 hores en el procediment d'execució hipotecària que se segueix a instància del Banc de València.

Matas no ha aconseguit aquest dimarts que se suspengui la subhasta, encara que de moment cap postor interessat en els seus immobles ha dipositat una fiança amb el 20% del seu valor, el que és necessari per poder participar en el procés.

Ha retornat 2,5 milions

La subhasta se celebrarà en principi avui dimecres perquè el Banc de València no ha demanat tampoc la seva suspensió, encara que Matas assegura haver retornat ja 2,5 milions dels 3 milions que va demanar, de manera que tan sols hauria d'abonar 500.000 euros i els interessos, que ascendeixen a gairebé un milió d'euros.

L'expresident balear ha presentat en un jutjat mercantil de Madrid que se li declari en concurs personal de creditors, ja que no pot pagar i, a més, considera que els interessos que ha d'abonar li produeixen indefensió.

El "palauet", un local i un habitatge a La Rambla

Entre els immobles de Matas que es subhasten figura l'anomenat "palauet" del carrer Sant Feliu de Palma, un habitatge d'uns 400 metres quadrats que Matas va adquirir per 950.000 euros quan el valor estimat per l'Agència Tributària era de gairebé 2,5 milions, i que posteriorment va reformar.

Els altres dos immobles són un local del carrer de Sant Miquel de Palma valorat en 900.000 euros i un habitatge a la Rambla taxat en 450.000 euros.

Els tres béns van garantir un préstec del Banc de València per pagar la seva fiança penal, que el passat dia 13 el jutge va retirar en la seva totalitat en considerar que l'exmandatari ha complert amb la seva obligació de comparèixer cada quinze dies i ha acudit puntualment a les seves citacions judicials.

stats