Societat 29/02/2012

L'Eurovegas amenaça la zona agrària del delta del Llobregat

Vicenç Moliné
1 min
L'Eurovegas amenaça la zona agrària del delta del Llobregat

BARCELONA.El delta del Llobregat és una de les zones agrícoles més productives de tot el Mediterrani i l'Eurovegas seria "el cop final al delicat equilibri que s'hi ha pogut mantenir". Aquesta és una de les objeccions que Ecologistes en Acció posa al projecte del magnat Sheldon Adelson.

L'entitat ecologista denuncia la pèrdua de terrenys agrícoles que suposarà la construcció de l'Eurovegas, que ocuparà unes 800 hectàrees, la majoria a Viladecans i Sant Boi de Llobregat. La gran majoria dels terrenys oferts pertanyen al Parc Agrari del Baix Llobregat i acullen explotacions agrícoles.

"Perdre espais altament productius és una imprudència", avisa Jaume Grau, d'Ecologistes en Acció. En un comunicat, l'entitat adverteixen que en un context amb recursos cada vegada més escassos i costos de transport més elevats, tenir una font d'aliments tan productiva i tant a prop és fonamental i no els hem de considerar "espais buits que cal omplir, com molts urbanistes i polítics volen fer creure" sinó "equipaments estratègics de futur, que ens permeten assegurar una producció d'aliments saludables i propers.

Una zona maltractada

Ecologistes en Acció reclama que "en lloc d'especular amb aquests terrenys, els governants haurien de protegir-los encara més i impulsar l'agricultura de qualitat, cada cop més ecològica i sostenible".

En paraules dels ecologistes, la construcció de l'Eurovegas seria un atac més dels que ha patit el delta del Llobregat, una de les zones més transformades i agredides, amb una llista encapçalada per l'aeroport i el port de Barcelona, l'AVE i el corredor mediterrani de Renfe i les tres autovies que el travessen.

stats