SALUT
Societat 29/11/2010

L'Hospital Clínic supervisarà seronegatius d'alt risc

L'Hospital Clínic supervisa seronegatius de grups de risc com prostitutes o drogoaddictes. Ho fa en col·laboració amb ONG sociosanitàries

Efe
1 min

BarcelonaL'Hospital Clínic, al costat d'ONG sociosanitàries, encapçala una iniciativa dirigida a prevenir el contagi del VIH en persones seronegatives que formen part de col·lectius d'alt risc, com per exemple prostitutes o drogoaddictes. El risc d'exclusió d'aquests col·lectius en dificulta l'assistència i el seguiment.

El Clínic treballa en aquesta línia preventiva des del 2005 des del Servei de Prevenció de Malalties Infeccioses i SIDA, que dirigeix el doctor Josep Maria Gatell, en col·laboració amb les ONG Àmbit Prevenció/Àmbit Dona, Metges del Món i Creu Roja. Les taxes d'adherència d'aquests col·lectius als programes de prevenció són molt baixes. El projecte complementa el seguiment sanitari, que inclou test del VIH i altres malalties de transmissió sexual, amb tallers de formació i activitats de promoció de la salut sexual i reproductiva i prevenció del VIH/sida.

Aquest sistema estableix una xarxa social més sòlida, que inclou la participació directa del personal de l'Hospital Clínic. Entre 2005 i 2009, però, el 3% dels 1.238 participants en el projecte van contraure el VIH, una taxa que, segons els promotors del treball, segueix sent massa elevada. "Cal apostar per les accions sociosanitàries existents i crear-ne altres de noves", assenyalen.

stats