SOCIETAT
Societat 08/07/2011

L'Hospital Dos de Maig de Barcelona tancarà al setembre perquè ha de tornar l'edifici a la Creu Roja

El centre té 400 treballadors i la seva desaparició afectarà l'atenció sanitària de 135.000 usuaris. Salut desvincula el tancament de les retallades perquè ja estava planificat des de fa anys

Redacció
1 min

BarcelonaL'Hospital Dos de Maig de Barcelona, que ofereix atenció concertada amb la sanitat pública, tancarà els seus serveis a partir del pròxim mes de setembre, perquè ha de tornar l'edifici a la seva propietària, la Creu Roja. Segons representants dels treballadors de l'hospital, el centre s'ha vist abocat al tancament després que la Creu Roja s'hagi negat a negociar una alternativa a la devolució de l'edifici, situat al carrer Dos de Maig, i on l'organització pretén instal·lar la seva seu central de Barcelona.

El tancament de l'Hospital Dos de Maig, que funciona des de fa 80 anys i compta amb consultes externes i amb habitacions per a ingressos hospitalaris, afectarà 135.000 usuaris que reben atenció sanitària en aquest centre i 400 treballadors. Això no obstant, el departament de Salut ha assegurat que el tancament està planificat des de fa anys i l'ha desvinculat de les retallades en la sanitat, alhora que garanteix que l'atenció sanitària que es realitzava a l'Hospital Dos de Maig es desviarà a altres centres pròxims.

stats