CIUTATS
Societat 31/01/2011

L'Hospitalet introduirà el primer aparcament en zona verda al barri de Granvia Sud

El barri de Granvia Sud de l'Hospitalet tindrà el primer aparcament en zona verda de la ciutat. És la primera vegada que l'àrea verda traspassa els límits de Barcelona en contínuum urbà. Hi ha altres casos a Esplugues, Valldoreix i Sant Joan de les Abadesses

Albert Balanzà
1 min

L'Hospitalet de LlobregatL'Ajuntament i l'Associació de Veïns del barri han acordat el nombre de places i la seva ubicació. El segon emplaçament podria ser a Pubilla Casas. El consens sorgeix després de la demanda del veïnat de falta d'estacionament al barri, especialment després d'entrar en funcionament l'equipament de la Ciutat de la Justícia. En total es crearan 478 places de zona verda i 86 places de zona blava als carrers que limiten al barri: l'avinguda de la Granvia, el carrer de l'Arquitectura, el carrer de l'Escultura i el carrer de la Literatura. En total, 564 places.

El veïnat resident disposarà d'un tiquet, a un euro setmanal, que autoritzarà a aparcar a les places verdes. Per a la resta de vehicles, la tarifa per aparcar a la zona verda serà d'1,40 euros/hora, amb un temps màxim de dues hores, de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre. S'espera que l'àrea verda estigui habilitada a finals d'abril. Un cop funcioni se n'estudiarà la viabilitat per establir-la en altres zones de la ciutat. L'aprovació de la nova ordenança de mobilitat, que actualitza l'anterior del 1991, ja incorpora les normes per a la implantació de zones verdes, juntament amb les zones blaves ja regulades.

Entre 2009 i 2011 l'àrea verda també s'ha implantat a Esplugues de Llobregat, Sant Joan de les Abadesses i Valldoreix, i a l'Hospitalet també s'està estudiant implantar-la al barri de Pubilla Casas.

stats