IMMIGRACIÓ
Societat 21/12/2010

El ple de l'Hospitalet vota impedir el reagrupament d'immigrants incívics

Només els dos regidors d'ICV-EUiA hi han votat en contra, malgrat que governen amb l'alcaldessa socialista, impulsora de la mesura

Acn
1 min
El ple de a Hospitalet, presidit per Núria Marín. Foto: ACN

L'Hospitalet de LlobregatAl final han estat 23 vots a 2. Aquest ha estat el resultat de la votació, al ple de l'Hospitalet, de la proposta de l'alcaldessa, Núria Marín (PSC), per tal que el consistori pugui pronunciar-se contra l'arrelament i el reagrupament dels immigrants que hagin infringit les ordenances de civisme.

Als 17 regidors socialistes s'hi han sumat 4 dels 5 del PP i 2 dels 3 de CiU: els dos regidors d'aquests dos grups que no hi han votat a favor no assistien al ple.

Només han votat contra la proposta els dos regidors d'ICV-EUiA, que s'han enfrontat durament l'alcaldessa socialista, amb qui governen. "Ens diuen bonistes. Doncs estic orgullós de ser-ho", ha declarat l'ecosocialista Lluís Esteve.

El ple ha generat un gran interès dels mitjans de comunicació i diversos col·lectius d'immigrants hi han expressat el seu descontentament. A Salt, al Gironès, es va aprovar una petició del mateix tipus aquest dilluns a la nit, també amb molta polèmica i les queixes d'entitats d'immigrants.

stats