SOCIETAT
Societat 25/03/2011

L'ICO oferirà quimioteràpia a domicili als seus pacients

El programa de l'Institut d'Oncologia vol evitar trasllats i esperes innecessàries. Està adreçat a persones amb mobilitat reduïda o amb les defenses baixes per culpa de la malaltia

Efe
1 min
El tractament a casa evitarà desplaçaments innecessaris / ICO

BarcelonaL'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha posat en marxa un projecte pioner per a l'administració de tractaments de quimioteràpia a domicili a pacients amb càncer, segons han informat fonts del centre. Inicialment, el programa es dirigeix a persones amb problemes de mobilitat i a aquelles altres que, a causa de la mateixa malaltia, estiguin baixes de defenses.

La responsable de la unitat d'Atenció Domiciliària de l'ICO, Raquel Legido, ha explicat que amb aquest programa es pretén millorar la qualitat de vida dels pacients, evitar trasllats al centre sanitari i esperes innecessàries. "Anar a un hospital sempre és un risc per a ells perquè estan en contacte amb altres pacients i es poden encomanar. Així evitem riscos", ha dit Legido.



Una infermera es traslladarà al domicili del pacient per subministrar el tractament, però estarà en contacte permanent a través del telèfon amb un metge. "La primera administració del tractament cal fer-la a l'hospital per si sorgeix qualsevol problema, com per exemple una al·lèrgia. Les posteriors, si no hi ha problemes, es podran administrar a casa", ha apuntat la responsable del programa. Els professionals també assessoraran els familiars i pacients sobre cures pal·liatives, alimentació o altres hàbits beneficiosos per als malalts oncològics.

stats