Societat 21/12/2010

El Congrés tombarà la llei Sinde perquè només el PSOE hi dóna suport

Les votacions seran a última hora de la tarda i les negociacions continuen obertes, si bé CiU s'inclina clarament per votar-hi en contra

Joan Rusiñol
1 min

MADRIDEl govern espanyol ha arribat al tram final de la negociació parlamentària sense els acords tancats i avui es pot trobar amb una sorpresa: la negativa del Congrés a donar llum verda a l'anomenada "llei Sinde", que permet tancar webs que permetin descàrregues il·legals. Es tracta d'un article de la llei d'economia sostenible que avui es debat en comissió a la cambra baixa i que, si no hi ha sorpreses, superarà la votació i començarà el tràmit al Senat. El PSOE haurà de fer servir la geometria variable i anar aprovant cada article amb partits diferents.

El govern no ha aconseguit consens en la llei Sinde, nom popular que fa referència al cognom de la ministra de Cultura, impulsora de la llei. Tot i la llarga i apassionada negociació als passadissos del Congrés, el grup socialista no ha pogut arrencar cap suport. Queda encara tota la tarda i Zapatero serà a la cambra baixa per votar en contra dels vetos als pressupostos. És a dir, que encara tot és possible. ERC ha optat a última hora per retirar les esmenes i deixar només les de supressió.

CiU manté una actitud crítica amb el conjunt de la llei, que qualifica de "dispersa, confusa i heterodoxa". El PNB aquest cop no s'ha posicionat al costat del govern espanyol amb un apartat de la llei que ha generat la ira de moltes associacions d'internautes.

stats