Societat 06/01/2011

"Demà mateix anirem a comprar un pis amb ascensor per a l'àvia"

Joan Rusiñol
2 min

MadridEn José Luis de la loteria "El dau d'or", al carrer Emilio Ferrarri, va vendre el número bo. El 70013. L'Antonia Rosales, que fa 34 anys que viu al barri, admet que a la seva filla gran li van oferir "i va dir que no, i ara s'estira els cabells". Hi ha qui no vol veure ni en pintura un número acabat amb 13. Avui, però, ella i la seva filla petita s'han apropat a l'administració, tot i el mal dia que fa a Madrid, per celebrar el premi. Tothom admet que el barri "s'ho mereixia". "Està molt empobrit", afirma una senyora a qui no li ha tocat res però que està eufòrica amb un got de cava als dits.

Un dels més feliços és en Paco i la seva família. Els ha tocat i ja han decidit què faran: "Demà mateix comprarem un pis amb ascensor a l'àvia", que té 97 anys. Emocionat explica que eren a casa menjant el tortell de Reis quan han sabut que els havia tocat la rifa. "L'àvia ha començat a fer salts", diu, "hi ha hagut plors i rialles".

A en Miguel, estudiant de Periodisme, també li ha tocat un dècim. 200.000 euros. "Els invertiré", explica aquest jove molt tranquil, nascut a un barri que estima i en què ja no viu. La família, encara sí. El mercat del costat de l'administració està tancat. Allà s'hi han repartit moltes de les alegries i demà serà una festa, tot i que algun botiguer ja avança que no havia comprat el número.

En qualsevol cas, tothom sembla feliç pel premi al "barri". "Tots els barris s'ho mereixen" assegura un vianant que ve de comprar el pa. "Bé, al barri de Salamanca, no", matisa. Somriu i marxa. Ampolles de sidra El Gaitero i de cava Jaume Serra completen l'escena.

stats