Ensenyament
Societat 21/10/2011

L'Obra Social La Caixa destinarà fins a 1 milió d'euros a beques menjador

Està ultimant l'acord amb Ensenyament per complementar aquest ajut, afectat per la retallada. A més, invertirà 15 milions a oferir eines educatives a les escoles

Sònia Sánchez
2 min

BarcelonaL'Obra Social La Caixa destinarà "entre 500.000 i 1 milió d'euros" a pagar beques menjador als escolars catalans que les necessitin, segons ha explicat aquest divendres la directora general de la Fundació La Caixa, Elisa Duran. L'entitat i la Conselleria d'Ensenyament estan ultimant l'acord que se signarà en els propers dies i que s'inscriurà dins el programa Pro-Infància de la Caixa, d'ajuda contra la pobresa infantil.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat aquest que les dificultats econòmiques del Govern han portat al seu Departament a "buscar recursos" extra-pressupostaris per "complementar alguns ajuts" com aquest de les beques menjador, que en els comptes de 2011 no s'havien pogut incrementar (tot i l'augment de demanda per la crisi) a causa de la retallada.

L'aportació de l'Obra Social La Caixa a les beques menjador escolars quedarà inscrit dins el conveni marc anual entre la Generalitat i l'Obra Social la Caixa, pel qual l'entitat social inverteix uns 27 milions d'euros en diversos programes de col·laboració amb l'administració catalana.

15 milions més en activitats i eines educatives

La directora general de la Fundació La Caixa ha avançat aquestes dades durant la presentació, precisament, del seu programa EduCaixa, una plataforma on line que engloba tota la oferta de recursos educatius de l'Obra Social per facilitar el seu accés a escoles, mestres i famílies.

En el marc d'aquest projecte, que compta amb un pressupost de 15 milions d'euros aportat íntegrament per l'Obra Social, uns 350.000 alumnes d'entre 3 i 18 anys de tot Catalunya es beneficien ja de les eines educatives que ofereix l'entitat, des de planetaris inflables o material per a la investigació fins a continguts perquè els mestres realitzin tot tipus d'activitats de temàtica social, cultural, científica i mediambiental, a més de les tradicionals visites pedagògiques a instal·lacions de l'entitat com Cosmocaixa o Caixa Forum.

Amb l'objectiu d'arribar a tota la població escolar catalana, la plataforma on line EcuCaixa facilita l'accés dels centres escolars i de les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) a totes aquestes eines i activitats, a través dels Centres de Recursos Pedagògics comarcals de la Generalitat, que gestionen les sol·licituds.

stats