La Méteo
Societat 16/10/2011

Ni estiu ni tardor

Les temperatures no remuntaran però els propers migdies encara seran força suaus

Marc Candela
1 min

BarcelonaJa hem deixat l'estiu enrere. Aquesta tarda s'han obert grans clarianes i molts termòmetres han rondat entre uns agradables 22 i 24 graus. En alguns indrets fins i tot alguns heu passejat amb màniga curta. Però aquesta bonança ja és més normal per l'època i les màximes d'avui, en molts casos, són entre 10 i 12 graus més baixes que les del dia del Pilar.

I no sembla que l'estiu es vulgui tornar a reivindicar. Les últimes actualitzacions dels models numèrics confirmen que en els propers vuit o nou dies les temperatures no s'enfilaran pas més que les d'avui. Al mateix temps, però, la tardor no es vol acabar de consolidar. No tenim cap fredorada a la vista -només de cara a dijous i divendres els termòmetres caurien un parell o tres de graus- i a moltes comarques la setmana que demà encetem la passarem amb jersei només a primera i a última hora del dia. De fet, tot apunta que el proper cap de setmana l'ambient serà molt similar al d'aquest.

Tot plegat sense pluges més o menys generalitzades a la vista. Dimecres tindrem una tongada de xàfecs al Pirineu i a la costa però probablement seran les úniques estones de paraigua en uns quants dies. De fet, tant dilluns com dimarts els passarem amb moltes hores de sol i no serà fins la segona meitat de la setmana que els núvols guanyaran una mica més de protagonisme.

Trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats