LA MÉTEO
Societat 18/09/2012

Canvi de temps a la cantonada: arriba la pluja

Els ruixats arribaran al Pirineu aquesta tarda de dimarts. Al Litoral ho faran al final del dia i es podran allargar fins demà al migdia

Manel Cascante
2 min
La Conreria, aquest matí / LINA AGUASCÀ

BarcelonaEls núvols, que ja ens van visitar ahir, ens acompanyaran de nou tot aquest dimarts. Al matí es tractarà de núvols prims. Núvols alts i mitjans que tornaran a deixar el cel velat a moltes comarques. A la costa, en canvi, s'hi mantindran els núvols baixos, més espessos.

El plat fort el tindrem partir del migdia amb l'arribada de l'aire fred en altura. La tarda es prepara moguda al Pirineu i Prepirineu, on s'escaparan ja els primers xàfecs o tempestes.

La zona més afavorida per les precipitacions aquesta tarda sembla que podrà tornar a ser la situada a l'est i sud de la línia de muntanyes que aniria més o menys des del Port del Comte, passant pel Cadí, fins a les muntanyes del Ripollès o el Canigó. El Berguedà, el Ripollès, l'Alt Empordà o la Garrotxa podran rebre de forma local bons patacs d'aigua. Pluja, però, que caurà també a la resta del Pirineu.

Fora d'aquests indrets de muntanya, la tarda encara estarà encapçalada pels núvols i la xafogor. Serà a última hora de la tarda que les precipitacions s'escaparan de l'àmbit pirinenc i assoliran molts indrets de l'interior de Girona, la Catalunya Central i l'altiplà central. A la costa no hi plourà fins a darrera hora de la jornada.

Entre avui al vespre i demà a mig matí o migdia les pluges sí que descarregaran al Litoral català. No cauran a tot arreu, malauradament, però aneu amb compte, ja que on ho facin ho podran fer amb força. L'aigua del mar encara conserva una temperatura prou alta per afavorir algun aiguat. Eviteu circular o aparcar els vehicles en zones inundables si no voleu tenir sorpreses.

El Servei Meteorològic de Catalunya, així com l'Agència Estatal de Meteorologia, han activat avisos per la situació de risc associada a les precipitacions intenses.

Aquesta vegada les illes Balears podran quedar més al marge de la pluja, però no hi descartem alguns xàfecs demà al matí. Al sud del País Valencià, demà, també hi arribaran algunes tempestes. A la resta, en canvi, s'obriran moltes clarianes.

Les pluges ens deixaran un ambient més fresc durant un parell de dies. Tot apunta, però, que de cara al cap de setmana tornarà el temps d'estiu. Aquesta vegada coincidirà amb l'entrada de la tardor astronòmica.

stats