Societat 10/04/2012

L'accident de Froilà delata un incompliment del reglament d'armes per a menors

La normativa de la Guàrdia Civil estableix que les persones han de tenir almenys 14 anys per utilitzar una arma i també que posseeixin una llicència

Ara
1 min
Froilán, nét del rei Joan Carles / EFE

BarcelonaL'accident que ha sofert Froilà de Marichalar de Borbó, el nét més gran del rei Joan Carles, es tracta d'una "infracció clamorosa", segons declaren fonts de la Guàrdia Civil al diari 'El País'. El reglament d'ús d'armes, disponible al lloc web de la Guàrdia Civil, determina que les armes de foc com la que feia servir el fill dels ducs de Lugo només es pot utilitzar a partir dels 14 anys. Les fonts consultades pel rotatiu asseguren que cap menor de 14 anys pot posseir ni utilitzar cap arma de foc, així com tampoc una carabina d'aire comprimit.

Per tant, Froilà, el cinquè en la línia successòria en la monarquia espanyola, no la podia fer servir, ja que té només 13 anys. Segons aquesta normativa, els 14 són l'edat mínima en què es pot obtenir la llicència pertinent per manipular armes de foc.

El diari també explica que la Guàrdia Civil encara no ha actuat al respecte perquè ha de rebre l'ordre per part del jutjat pertinent. El procediment habitual passa per preguntar al major de 18 anys que era amb el nen en el moment de l'accident com van anar els fets. Seria el progenitor, per tant, el responsable de la infracció, i la sanció que se li podria imposar és d'entre 300 i 600 euros. La Guàrdia Civil assegura que en el moment que rebin l'ordre encetaran el procediment.

stats