SOCIETAT
Societat 02/05/2012

L'advocat de Urdangarin nega haver mantingut contactes amb la Fiscalia

"Ni formal ni informalment, he mantingut cap tipus de contacte o relació amb la Fiscalia i amb els seus il·lustres representants a Palma de Mallorca en relació amb cap tipus de conformitat ni acord", ha dit l'advocat del duc de Palma.

Efe
1 min

BarcelonaL'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha negat avui haver tingut contacte "formal o informal" amb la Fiscalia anticorrupció en relació amb un eventual pacte.

"Ni formal ni informalment, he mantingut cap tipus de contacte o relació amb la Fiscalia i amb els seus il·lustres representants a Palma de Mallorca en relació amb cap tipus de conformitat ni acord", ha dit l'advocat en declaracions aquest matí als periodistes.

Fonts del ministeri públic van confirmar ahir a Efe que els advocats d'Iñaki Urdangarin i de Diego Torres havien demanat a la Fiscalia de manera informal mantenir converses per a un possible pacte que els eximís d'ingressar a la presó, tot i que encara no s'havia produït cap reunió en aquest sentit.

Les mateixes fonts han precisat que tant el lletrat d'Urdangarin com el del seu exsoci Diego Torres, Manuel González Peeters, han protagonitzat converses informals als passadissos dels jutjats amb representants de la Fiscalia anticorrupció en el sentit d'arribar a un possible pacte.

Aquest pacte passaria, en virtut d'allò comunicat pels lletrats al fiscal, per reconèixer els delictes investigats en la peça del cas Palma Arena sobre l'Institut Nóos per un suposat desviament de diners públics, tornar la quantitat presumptament malversada i acceptar una pena de presó de 2 anys o menor per evitar l'ingrés a la presó.

En les seves declaracions avui, Pascual Vives ha negat també que el duc de Palma tingui "ni directa ni indirectament" comptes bancaris en paradisos fiscals.

"Que quedi clar a tots els ciutadans i a tots els polítics d'aquest país", ha dit el lletrat, qui també ha subratllat que totes les seves accions com advocat intenten sempre "ajustar-se a la legalitat vigent de cada moment".

stats