Societat
Societat 17/04/2011

L'ajuntament de Barcelona engega l'operatiu de seguretat i mobilitat per Setmana Santa

S'han activats dispositius per la possible celebració de la Copa del Rei i l'afluència massiva de visitants fins al 25 d'abril. L'Ajuntament s'ha sumat al Pacte per la Convivència Nocturna

Acn
1 min

BarcelonaAvui s'ha posat en marxa l'operatiu per mantenir la qualitat de l'espai públic i garantir la convivència, la seguretat ciutadana i la mobilitat durant la Setmana Santa.

Enguany, les festes coincideixen amb la possible celebració del títol de la Copa del Rei pels aficionats del Barça a la plaça de Catalunya el 20 d'abril i per aquest motiu s'ha activat un dispositiu policial i dels serveis municipals, segons ha anunciat el consistori. L'ajuntament treballa per preparar un punt de celebració a l'entorn de la plaça, on aquesta vegada no es retransmetrà el partit en directe.

Davant de la previsió d'una major afluència de ciutadans i visitants als espais públics de la ciutat entre el 16 i el 25 d'abril, la Guàrdia Urbana intensificarà la seva actuació en punts estratègics. Des del 2 d'abril també funcionen els serveis específics a les platges, coincidint amb l'inici de la temporada. Els punts de vigilància de la Creu Roja, de la Guàrdia Urbana i d'informació ambiental a la Barceloneta, el Bogatell i la Nova Mar Bella estaran oberts entre les 10 del matí fins a les 6 de la tarda.

L'ajuntament de Barcelona també s'ha adherit al Pacte per la Convivència Nocturna impulsat per l'Associació Catalana contra la Contaminació Acústica (ACCA), la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) i la Federació Intercomarcal d'Hosteleria i Restauració de Barcelona (FIHR). L'objectiu és sumar els esforços de l'administració i els actors de la restauració i l'oci per lluitar contra el soroll i les molèsties que es poden generar en l'ús nocturn de l'espai públic.

stats