Societat 16/03/2012

L'alcade de Rasquera deixa ERC per evitar "polititzar" el projecte de la plantació de marihuana

L'ajuntament reuneix els veïns per explicar-los les bondats del projecte. Ja s'han rebut 250 currículums per treballar en el projecte

Acn
1 min

RasqueraL'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha fet pública la seva baixa com a militant d'ERC, així com la de conseller comarcal de la Ribera d'Ebre, per evitar "polititzar" la iniciativa de la plantació de marihuana i dedicar-s'hi en exclusiva.

Pellisa s'ha esforçat a vendre les bondats i beneficis d'un projecte "ambiciós" que "es troba en el punt de mira de tothom" en una reunió a porta tancada amb els veïns aquest dijous al vespre.

Segons ha precisat, el projecte guanya adeptes "cada hora que passa i n'expliquem la magnitud a la gent". Prova d'això serien els més de 250 currículums, principalment de Rasquera però també dels pobles del voltant, que el consistori ha rebut o la posada a disposició del banc de terres que llogarà els terrenys per a la plantació de més de 25 finques.

Rasquera, marca registrada

L'alcalde ha fet una crida als diferents elaboradors dels productes tradicionals del municipi –oli, formatge, mel, pauma o pastissets– perquè, amb el consistori com a mitjancer, els puguin vendre als associats de l'entitat cannàbica. La repercussió mediàtica de la iniciativa de Rasquera, segons ha xifrat Pellisa basant-se en l'informe d'una empresa especialitzada, hauria generat un impacte publicitari equivalent a 2,4 milions d'euros fins ara. L'Ajuntament, a més, ha decidit registrar la marca "Rasquera" per canalitzar el seu aprofitament i evitar-ne l'ús comercial no autoritzat per part de tercers.

Per a aquest divendres està prevista la segona i, presumiblement, última sessió a porta tancada d'aquesta àgora que s'allargarà amb diversos actes fins l'assemblea del 10 d'abril.

stats