Societat 05/12/2011

L'alcalde de Berga assumeix els càrrecs del regidor de CiU que ha dimitit en desacord amb les retallades

Jaume Vima ha fet oficial la seva decisió aquest dilluns al matí en desacord amb l'anunci de tancament del laboratori del CAP Berguedà

Acn
2 min

El regidor de Cultura i Patrimoni de Berga, Jaume Vima, ha renunciat oficialment aquest dilluns als càrrecs de regidor de l'Ajuntament de Berga, de conseller comarcal de Salut, de vicepresident primer del Consell Comarcal I, també, a militant de CDC. Segons ha comunicat el consistori, de moment aquests càrrecs els ocuparà l'alcalde de Berga, Juli Gendrau. Vima va prendre la decisió el passat divendres després de conèixer que l'ICS tancarà a finals de desembre el laboratori del CAP Berguedà, que ell dirigeix i que s'havia d'integrar a l'Hospital Sant Bernabé. Gendrau ha lamentat la decisió de Vima i ha destacat que ha fet una feina "constant i activa durant la seva trajectòria política". Segons ha informat el consistori, Vima ha presentat aquest dilluns al matí la seva dimissió davant l'alcalde de Berga, malgrat que batlle li va demanar que es repensés la seva decisió. De moment, les regidories que ocupava Jaume Vima queden en mans de l'alcalde.

Fonts de l'Ajuntament han explicat que la situació de tancament del laboratori del CAP ja es preveia des de feia temps i els treballadors n'estaven assabentats. Tot i això, han destacat que l'Ajuntament de Berga ha estat treballant per evitar i aconseguir que el laboratori es traslladés a l'Hospital Sant Bernabé. En aquest sentit, l'equip de govern ha expressat el seu desacord davant les mesures preses pel Govern en relació al tancament del laboratori.

Per la seva banda, Vima va explicar aquest diumenge a l'ACN que "s'imposa una decisió en la que jo ni tan sols he pogut intervenir ni discutir com a responsable del servei, però tampoc com a conseller comarcal de Salut". Segons ha explicat Jaume Vima, la decisió de Salut impedeix la integració del laboratori del CAP Berguedà a l'Hospital San Bernabé "tal com estava previst de feia temps, amb la planificació que s'havia fet".

L'edifici annex a l'Hospital havia de servir per encabir els serveis centrals de laboratori, farmàcia i rehabilitació i donar servei a tota la comarca. Les obres es van acabar al juliol del 2010 i quan el servei s'havia de fer efectiu, aquest es va haver de retardar fins al 2011 per problemes pressupostaris, segons ha indicat el regidor.

Però, els responsables de l'ambulatori van rebre una carta en què s'informava del tancament del laboratori "per problemes d'eficiència econòmica", que, segons el regidor, "no són certs". Vima ha volgut ressaltar que el laboratori té "rendibilitat" i ha mostrat el seu desacord amb el fet que Salut imposi "les coses d'aquesta manera" i que no es deixi expressar l'opinió dels càrrecs polítics locals "amb dades a la mà".

La sorpresa va ser que les cartes d'acomiadament del personal interí estaven signades amb data el 9 de novembre i el regidor s'ha mostrat molest perquè ja estava tot decidit abans de les eleccions generals del 20 de novembre. "S'imposa una decisió en la que jo ni tan sols he pogut intervenir ni discutir com a responsable del servei, però tampoc com a conseller comarcal de salut", ha argumentat Vima.

stats