Societat 01/04/2012

L'alcalde de Monfero creu que el foc de Fragas està "controlat entre cometes" i que depèn del vent

Benjamín Rodríguez Abad ha explicat que el seu municipi ha habilitat el pavelló poliesportiu del municipi perquè descansin els 275 militars desplaçats a la zona

Efe
2 min
Incendi de Fragas do Eume / EFE

Santiago de Compostel·laL'alcalde de Monfero, a la Corunya, Benjamín Rodríguez Abad, ha assegurat aquesta tarda que el foc que calcina el parc natural de Fragas do Eume, que va començar ahir dissabte al municipi d'A Capela i va saltar el riu Eume, està "controlat entre cometes", i que això pot canviar en funció de les ratxes de vent que bufen del nord-est.

Rodríguez Abad ha explicat que el foc va baixar a tota velocitat ahir dissabte a la tarda pel vessant d'A Capela fins el canó del riu Eume, va saltar l'aigua i va creuar cap a Monfero, on roman actiu el focus més perillós i on es concentren a aquesta hora els esforços dels equips d'extinció.

El foc avança en Sant Bartomeu, a la parròquia de Queixeiro, en direcció a l'embassament de l'Eume, segons les explicacions de l'alcalde, que ha indicat que el foc s'ha acostat a alguns habitatges, però no ha estat necessari desallotjar els veïns.

Pavelló preparat

El govern local de Monfero ha habilitat el pavelló poliesportiu del municipi perquè descansin els 275 militars del cinquè batalló de la UME (Unitat Militar d'Emergències) desplaçats de matinada des de León fins al parc natural amb un centenar de vehicles.

Les flames, segons l'alcalde, van arribar a calcinar algunes hectàrees al municipi costaner de Cabanas, un dels cinc ajuntaments de la Corunya amb els quals limita el parc natural de Fragas, un dels paradisos ecològics de la façana atlàntica gallega.

La Xunta manté el nivell d'alerta 1, el màxim, en l'incendi del parc natural que ja ha consumit 750 hectàrees, la majoria de massa arbrada.

Els mitjans que treballen a la zona són 21 brigades, 14 agents forestals, 12 motobombes, 3 pales, 5 helicòpters i 4 avions, segons l'últim comunicat difós per la Conselleria de Medi Rural de la Xunta.

stats