Referèndum de Rasquera
Societat 11/04/2012

L'alcalde de Rasquera: "Seré conseqüent amb el que he dit, però amb responsabilitat"

Bernat Pellissa recorda que mai no es va comprometre a "deixar el govern a l'oposició"

Ara
2 min
L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, al centre cívic del municipi.

BarcelonaL'alcalde de Rasquera, Bernat Pellissa, serà "conseqüent" amb el compromís de dimitir si el pla anticrisi proposat pel seu equip de govern –que inclou la proposta de crear una plantació de marihuana al municipi– no obtenia una 75% de suport al referèndum celebrat aquest dimarts al poble –i en el qual el 'sí' va obtenir un 56% dels vots–. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', però, l'alcalde ha matisat la seva postura: "No és cert que jo hagi dit que dimitiria per deixar el govern a l'oposició. Això no ho he dit mai. Que dimitiria, sí, i seré conseqüent amb el que he dit, però amb responsabilitat", ha assegurat Pellissa. L'alcalde ha lamentat que se l'acusés d'haver mentit sobre la seva intenció de dimitir, ja que "la mentida és el pitjor delicte que pot fer un polític".

Pellissa també ha estat entrevistat a 'El món a RAC1'. Ha avançat que aquest dimecres a les 18.00 ha convocat l'equip de govern a una reunió per "començar a analitzar els resultats" del referèndum, i que dijous n'hi ha una altra amb "els juristes que han acompanyat el projecte". "A partir d'aquestes reunions començarem a prendre decisions", ha explicat l'alcalde. Entre aquestes decisions no hi ha, almenys de moment, la de tornar a militar a ERC: "No sé què faré. Em vull centrar en el que passa al poble i a l'Ajuntament".

D'altra banda, Pellissa ha negat que, tal com s'ha denunciat els últims dies, s'hagués "inflat el padró". "Ahir va votar la gent del poble. Tots ens coneixem", ha assenyalat, i ha reconegut, també, que el municipi està crispat. Ell, però, no ho atribueix a la proposta de la plantació de marihuana, sinó que diu que "ve de molt enrere".

L'alcalde, que insisteix que el seu projecte es manté "dins de la legalitat", creu que Rasquera va donar dimarts "una lliçó de democràcia", i que l'impacte mediàtic que ha tingut el referèndum ha permès "situar Rasquera al món". Per això, diu, "la gent de Rasquera, si ho vol, té una oportunitat".

stats