JOCS DEL MEDITERRANI
Societat 14/10/2011

L'alcalde de Tarragona confia que la ciutat s'endurà els Jocs del Mediterrani de 2017

Demà se sabrà si Tarragona, que competeix amb Alexandria (Egipte), acull l'esdeveniment

Efe
1 min

Mersin (Turquia)L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, confia en què la seva ciutat guanyi demà la seu dels Jocs Mediterranis del 2017 per lligar el seu futur a un sector, segons el seu parer, sense explotar: el turisme esportiu.

"Volem optar gràcies als Jocs a un nínxol de mercat que està per explotar a la nostra ciutat: el turisme esportiu. Un turisme de tot l'any", ha comentat l'alcalde en una conferència de premsa a Mersin (Turquia), on demà es decidirà si els Jocs del 2017 els organitza Tarragona o Alexandria (Egipte).

Ballesteros ha recordat que per a una ciutat de la mida de la seva "els Mediterranis suposarien el que els Olímpics per a Madrid o Barcelona".

Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), ha considerat que la lluita entre Tarragona (Tarragonès) i Alexandria per la seu dels Jocs Mediterranis "és un partit que cal jugar fins a l'últim segon", encara que des de la "humilitat", la candidata espanyola "és la millor".

"Portem moltes eleccions com per estar tranquils. Tarragona té una grandíssima candidatura que ningú discuteix i crec que demà ha de guanyar. Però estem inquiets, encara que convençuts de la victòria", ha comentat Blanco en la mateixa roda de premsa.

Els Jocs s'organitzarien per 57 milions d'euros però mourien inversions per valor de 200, encara que ha destacat que el factor econòmic és només un dels molts que es tindran en compte demà en el moment de votar.

"Per això, per a mi és molt més complicat aquest món de l'esport que el de la política. Cal pensar en factors polítics, personals, històrics, ambientals, geoestratègics, d'instal·lacions... Si te'n deixes un de sol, pots caure", ha apuntat Ballesteros.

stats