Societat 16/05/2012

L'elefanta Bully ja és al Zoo de Barcelona

L'animal va arribar ahir en camió procedent del Bioparc de València. Ara es troba als dormitoris del Zoo i es preveu que divendres ja pugui sortir a l'exterior

Ara
2 min
L'elefanta Bully

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Bully, la nova elefanta del Zoo de Barcelona, ja és la seva nova casa. Va arribar-hi ahir al vespre procedent del Bioparc de València. La seva incorporació al parc té lloc en el marc del programa europeu de reproducció de l’elefant africà (EPP). Se suma ara a les elefantes que ja vivien al Zoo (la Susi i la Yoyo ) per formar un grup, seguint les recomanacions de l’EPP.

L’elefanta ha estat traslladada per carretera per una empresa especialitzada en el transport d’animals entre institucions zoològiques. Ha estat entrenada des de fa dies per a entrar voluntàriament en un contenidor, dissenyat i construït específicament per al transport d’elefants. Un camió de gran tonatge va portar ahir el contendior a Barcelona i, durant el matí d'avui, s’ha procedit a la seva ubicació a la instal·lació dels elefants amb la intervenció d’una grua. La descàrrega s’ha fet directament al dormitori i, segons informa el Zoo, després de prendre totes les mesures necessàries per minimitzar l'estrès que pot patir l'animal.

La nova elefanta romandrà avui i demà al dormitori per tal de recuperar-se del viatge i està previst que divendres faci la seva primera sortida a l’exterior. A partir d’ara, i al llarg de les properes setmanes, el Zoo posa en marxa el procés d’adaptació de Bully al grup de paquiderms per assegurar la convivència i el benestar dels tres exemplars.

El procediment d’associació dels tres animals serà similar al que es va seguir per a associar a les elefantes Susi i Yoyo, adaptat en funció del caràcter i les reaccions que vagi mostrant la nova elefanta. Serà, per tant, un procés per fases: contacte visual i olfactori, intercanvi de territoris, contacte protegit,… de durada variable. La Bully és una femella d'elefant africà de 27 anys que va arribar al Bioparc de València l'any 2007 procedent del Circ Mundial.Les altres dues elefantes del Zoo tenen un edat estimada de 29 anys en el cas de la Susi i de 42 en el de la Yoyo.

stats