Societat 21/08/2012

L'embargament dels béns impedeix a Millet i Montull pagar la fiança pel cas Hotel

La jutge del cas de l'Hotel del Palau de la Música exigeix a Fèlix Millet i Jordi Montull una fiança de 900.000 euros. Els imputats al·leguen que tenen embargats tots els béns per ordre del jutge que investiga el saqueig del Palau

Efe
2 min
Fèlix Millet i Jordi Montull a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

BarcelonaLa jutge del cas de l'Hotel del Palau de la Música ha exigit el pagament d'una fiança de 900.000 euros a Fèlix Millet i Jordi Montull, una quantitat que els imputats no han pogut pagar en tenir embargats tots els béns per ordre d'un altre magistrat que investiga el saqueig de la institució cultural.

En una acta a què ha tingut accés Efe, la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, Miriam de Rosa Palacio, ha acordat enviar a judici Fèlix Millet i Jordi Montull pel presumpte tràfic d'influències en la tramitació de l'hotel de luxe al costat del Palau, un cas pel qual també seran jutjats els exresponsables d'urbanisme de la capital catalana.

La jutge obliga en la seva acta Millet i Montull a dipositar de manera immediata una fiança de 900.000 euros, una xifra que equival a la comissió que, suposadament, els exresponsables del Palau de la Música van rebre del constructor hoteler a canvi de garantir-li l'adjudicació del projecte, que mai es va arribar a executar.

No obstant això, fonts judicials han informat a Efe que els saquejadors confessos del Palau de la Música no han fet efectiva, de moment, la fiança exigida per la jutge instructora, malgrat que el termini ja ha expirat, perquè tots els seus béns coneguts els tenen embargats per ordre del jutge d'instrucció número 30 de Barcelona, que investiga l'espoliació de la institució cultural.

La jutge del cas Hotel també ha acordat l'embargament dels béns de Millet i Montull per garantir la xifra de 900.000 euros que exigeix com a fiança, però és difícil que pugui fer-se efectiva atès que als exresponsables del Palau no els queden propietats ni diners en metàl·lic per confiscar.

Al juliol, el jutge instructor de l'espoliació del Palau, Josep Maria Pijuan, va ordenar el registre dels domicilis de Millet i Montull per embargar-los els seus béns amb la finalitat de garantir els 40 milions d'euros de responsabilitat civil exigida pel saqueig del Palau de la Música.

Concretament, Pijuan es va emportar de la casa dels exresponsables del Palau prop de 50.000 euros que guardaven en metàl·lic entre tots dos i les seves col·leccions d'art i, dies més tard, va exigir a CDC una fiança de 3,2 milions d'euros per cobrir la quantitat que els exresponsables del Palau van desviar suposadament a la formació catalanista.

El cas de l'Hotel del Palau, que se celebrarà a l'Audiència de Barcelona, portarà a judici la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona en l'època del socialista Jordi Hereu, acusats d'haver sucumbit al poder d'influència de Millet per facilitar la tramitació urbanística del fallit Hotel del Palau, ocultant que l'operació beneficiava un particular.

La fiscalia reclama que Millet i Montull indemnitzin el Palau de la Música amb 567.000 euros i la Generalitat amb 333.000, una proporció que suposadament els correspon de la comissió de 900.000 euros que els saquejadors confessos van rebre del promotor hoteler Manuel Valderrama per garantir-li l'adjudicació del projecte.

En la seva acta, la jutge acorda l'obertura del judici oral davant l'Audiència de Barcelona contra Millet i Montull, l'arquitecte Carles Díaz, l'ex tinent d'alcalde d'Urbanisme Ramon García Bragado, així com l'exgerent i el director de serveis jurídics d'aquesta àrea municipal, Ramon Massagué i Enric Lambies, pels delictes de tràfic d'influències, apropiació indeguda, falsificació i prevaricació.

stats