Societat 22/07/2012

L’emmanillat verd ja és aquí

Els Castellers de Vilafranca han descarregat en la diada de Les Santes el dos de nou

Efren Garcia
2 min
La torre de nou amb folre i manilles dels verds

MataróLa diada de Les Santes a Mataró i la realitzada per la Colla Vella dels Xiquets de Valls han monopolitzat el cap de setmana. Els resultats, desiguals, han repartit sort per a les colles punteres i llenya per a les aspirants. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella perfilen ja un cara a cara molt interessant que les enfrontarà en diades com les de Sant Fèlix o el Concurs.

Els verds es planten a la gamma extra

Els Castellers de Vilafranca han descarregat a Mataró el seu primer gamma extra de la temporada. Els verds han atacat el dos emmanillat a la segona ronda i l’han culminat amb forces sobrades i un control exemplar. Han finalitzat la seva primera actuació amb tres castells de nou pisos, igualen l'aconseguida pels Minyons de Terrassa a la seva festa major i hi han afegit l’espadat de set pisos.

Els saballuts es fan grans

Després d’una progressió increïble en els dos últims anys, els Castellers de Sabadell han reafirmat la seva condició a la plaça Santa Anna de Mataró. Han coronat el cinc de vuit per primer cop i han segellat la millor actuació del seu historial amb una cirereta molt especial: el pilar de sis. Tot i aparcar el dos de vuit, els saballuts han aconseguit un excel·lent registre.

La Vella mostra la seva millor cara

La Colla Vella dels Xiquets de Valls encara les cites estivals en un estat de forma inigualable. Malgrat les recents llenyes de tres de vuit en diades menors, dissabte van refer-se sense problemes i van descarregar dos castells de nou i van estrenar el quatre de vuit amb el pilar a Valls.

A tocar de la bèstia emmanillada

Només unes dècimes de segon han separat els Capgrossos de Mataró de la glòria del gamma extra. Els maresmencs han ensopegat amb el tres folrat i, tot i atacar el dos de nou amb folre i manilles amb valentia i decisió, han vist com cedia quan l’enxaneta es disposava a travessar.

Es complica el camí de la Jove

Pressionada pel calendari, dissabte la Colla Jove Xiquets de Tarragona es va complicar la preparació de la diada de Sant Fèlix en una d’aquelles actuacions per a l’oblit. Els tarragonins van caure intentant el tres de nou i van haver de desmuntar el quatre amb el pilar. Al final, el cinc de vuit va ser el seu únic elixir.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats