Societat 15/05/2012

L'estació de Passeig de Gràcia de Rodalies es trasllada a peu de carrer per obres durant 16 mesos

La venda de bitllets a les taquilles i els transbordaments es faran, a partir d'aquest dimecres, per la superfície

Acn
2 min
Obres de remodelació de l'estació de Passeig de Gracia

BarcelonaL'estació de Passeig de Gràcia de Rodalies es traslladarà a partir de dimecres a peu de carrer per les obres de remodelació que es prolongaran durant 16 mesos. Segons ha informat Adif, els treballs de millora de l'estació obligaran al tancament del vestíbul principal, de manera que els transbordaments amb el metro s'hauran de fer per la superfície i la venda de bitllets s'ubicarà a la cantonada del carrer d'Aragó amb Pau Claris, costat munyanya. Els accessos des del Passeig de Gràcia quedaran tancats durant les primeres fases de l'obra i els usuaris podran entrar des de les boques del costat muntanya del carrer d'Aragó, a l'alçada de Pau Claris i Roger de Llúria, i sortir pel costat mar.

D'aquesta manera, els transbordaments entre les Rodalies i el metro de Barcelona es faran per la superfície. Quan l'usuari vulgui passar del metro a les Rodalies, podrà sortir per la boca de Passeig de Gràcia amb Aragó i, per la vorera del costat muntanya, dirigir-se a l'entrada de Pau Claris o Roger de Llúria amb Aragó. Si el transbordament és de Rodalies a ,etro, el trànsit es farà pel costat mar. Així, els accessos de Rodalies del Passeig de Gràcia funcionaran únicament per al metro.

Per facilitar les obres, Adif i l'Ajuntament de Barcelona han arribat a un acord per poder tallar el trànsit de vehicles per un dels carrils de circulació del carrer d'Aragó, que anirà variant segons el desenvolupament de l'obra per poder-hi instal·lar la maquinària. Tanmateix, sempre quedaran en servei cinc dels sis carrils d'aquesta via.

Tot i les obres de millora de l'estació de Passeig de Gràcia i les afectacions sobre els 43.000 usuaris diaris d'aquesta infraestructura, Adif ha indicat que no hi haurà incidències sobre la circulació de trens habituals en les línies que passen per aquest punt.

El pressupost de les obres és de 12 milions d'euros i serviran per ampliar el vestíbul principal fins als 1.550 metres quadrats, així com instal·lar escales mecàniques i ascensors des dels accessos al vestíbul, i d'allà, a les andanes. Segons Adif, el vestíbul principal s'haurà de tancar durant 16 mesos a causa de la "complexitat tècnica" dels treballs i per la necessitat de treballar sobre espais ja existents.

stats