Societat 13/07/2012

L'exconseller Ausàs tenia tabac per valor d'uns 14.000 euros a casa seva

El magatzem central de la banda pertanyia a un altre membre del grup, però el polític tenia una petita partida per vendre a seu domicili quan la policia el va escorcollar

Sílvia Barroso
1 min

BarcelonaA casa de l'exconseller Jordi Ausàs hi havia tabac andorrà per un valor aproximat d'uns 14.000 euros, segons els primers càlculs fets per la policia, pendents ara de ser ratificats o matisats pels experts que designi el jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell.

Aquesta seria una de les principals proves que haurien trobat els agents que investiguen el cas contra l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu, implicat presumptament en una trama de contraban de tabac que hauria introduït material per valor d'uns 300.000 euros d'Andorra a Catalunya des del mes de maig.

Ausàs participava com a distribuïdor en el negoci, segons els indicis que recull la investigació, i acudia al magatzem central del grup, que era d'un altre dels detinguts, a adquirir les partides que necessitava per vendre als seus clients.

En total, hi ha set detinguts pel cas –incloent-hi Ausàs i un guàrdia civil–, però la investigació continua oberta i es podrien arrestar altres persones. El jutjat ha de decidir ara si, mentrestant, dóna la llibertat provisional als arrestats.

stats