Societat 19/04/2011

L'èxit de la cuina catalana

2 min
L'èxit de la cuina catalana

La cuina catalana continua acumulant èxits arreu del món. La prestigiosa revista Restaurant Magazine va anunciar ahir a la nit, en una gala celebrada a Londres, que el guardó del segon restaurant millor del món enguany l'ocupa l'establiment gironí El Celler de Can Roca. Posició que l'any passat va ostentar el reconegut i premiat El Bulli de Ferran Adrià, que en aquesta edició no competia, ja que el restaurant ha tancat temporalment les seves portes. Finalment, l'hegemonia de Ferran Adrià es va veure trencada en l'edició dels premis de l'any passat pel restauarant Noma de Dinamarca, que va escalar fins a la primera posició de la llista. Un lloc que li va tornar a ser reconegut ahir en els premis d'una de les revistes més prestigioses del món gastronòmic. Restaurant Magazine reconeix cada any els 50 millors establiments culinaris del món.

El Celler de Can Roca, ubicat a Girona, va obrir les portes l'any 1986. En Joan, que és el cuiner, i els seus altres dos germans, en Jordi -pastisser- i en Josep -sommelier i encarregat de sala- provenen de dues generacions dedicades a la gastronomia, ells en són la tercera. Després del guardó d'ahir a la nit, quasi han tocat l' star system de la gastronomia, ja que acumulen també tres estrelles Michelin que van aconseguir l'any 2009. Ahir tots tres esperaven des de punts ben diversos de la geografia la comunicació oficial del seu guardó, que els situa en la segona posició del rànquing mundial dels millors restaurant. La notícia va saltar primer a les xarxes socials. La gala encara no s'havia celebrat i els germans ja rebien les primeres trucades de felicitacions de familiars, amics i periodistes. Amb prudència però amb il·lusió Josep Roca comentava: "Sembla que està fet, però hem d'esperar a la notificació oficial".

A la cerimònia dels guardons, que va tenir lloc ahir a la nit a Londres, també es van atorgar premis especials, com el que va rebre el cuiner Juan Mari Arzak, a la imatge amb Joan Roca. El xef basc va ser guardonat per la seva dilatada trajectòria al capdavant del seu restaurant de San Sebastià. Restaurant Magazine, l'organitzadora del rànquing dels 50 millors restaurants del món, va premiar Arzak pels seus "esforços per promoure el llegat culinari del País Basc" i potenciar, amb la seva feina, el que "molts defineixen ara com la nova cuina basca".

stats