Societat 27/08/2011

L'huracà 'Irene' toca terra i baixa d'intensitat

El Centre Nacional d'Huracans dels EUA classifica l''Irene' a la categoria 1, la més baixa, però es manté el nivell d'alerta en una àrea que afecta a 65 milions de persones

Efe
1 min
Els nord-americans es preparen per a l'arribada de l'huracà 'Irene'

Miami p { margin-bottom: 0.21cm; } L'huracà Irene ha tocat terra avui prop de cap Lookout, a Carolina del Nord (Estats Units), amb vents màxims sostinguts de 140 quilòmetres per hora, segons ha informat el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units.

L'Irene envesteix la zona com un cicló de categoria 1, la mínima en l'escala de Saffir-Simpson, d'un màxim de cinc, i es pronostica que començarà a perdre intensitat durant les pròximes hores.

Aquest és el primer cicló que impacta al territori nord-americà des del 2008, quan l'Ike va afectar la zona de Galveston, Texas.

L'ull de l'huracà, que podria afectar uns 65 milions de persones, estava localitzat a les 12.00 GMT d'avui a 10 quilòmetres al nord-nord-est de cap Lookout i 100 quilòmetres al sud-oest de cap Hatteras, a Carolina del Nord. El cicló es desplaça cap al nord-nord-est a 22 quilòmetres per hora en direcció cap a Nova Jersey i Nova York, on està previst que arribi d'aquí a unes 36 hores.

L'Irene, que va deixar almenys sis morts al seu pas pel Carib, assota la costa de Carolina del Nord amb forts vents, pluges torrencials i una marejada ciclònica "extremadament perillosa". Per això es manté l'alerta d'huracà a grans poblacions de la costa atlàntica, que inclouen la ciutat de Nova York.

stats