Societat 03/03/2011

L'iPad2 fa rebaixar el preu de la seva primera versió, que es podrà adquirir per 72 euros menys

L'aparell, més lleuger i prim que el seu antecessor, funcionarà amb un nou processador i incorpora novetats, com ara una funda amb imants que s'inclinarà per poder escriure-hi millor, l'iMovie i un altaveu més gran

Jordi Nicolás Soler
2 min

BarcelonaL'aparició de l'iPad 2 farà abaixar el preu de la seva primer versió, llançada l'abril de l'any passat. D'aquesta manera, l'iPad 1 es es podrà adquirir per 100 dòlars (72 euros) menys que fins ara. La versió bàsica, de 16 GB amb wifi, costarà 399 dòlars (289 euros) i la més equipada, amb 64 GB, wifi i 3 G, costarà 729 dòlars (528 euros). La presència inesperada de Steve Jobs a l'acte, celebrat ahir al Centre d'Arts Yerba Buena de San Francisco, no va ser l'única novetat, sinó que l'iPad 2 incorpora aplicacions inèdites, com ara l'iMovie, fins ara lligat a Mac. Serà un 33 per cent més prim i un 15 per cent més lleuger i, com s'esperava, està disponible en negre i blanc. Les dues càmeres estaran col·locades una al davant i l'altra al darrere, per a videoconferències i fotos i vídeos, respectivament. A més, l'altaveu serà més gran.

Una altra de les novetats inesperades és la funda amb imants per a l'aparell, que la companyia ha presentat amb deu colors i que s'inclina per facilitar l'escriptura amb l'iPad 2. Precisament aquest és un dels punts dèbils de l'aparell que, segons els experts, encara no s'ha modificat, i és que costa d'escriure amb l'iPad durant molta estona. El nou sistema operatiu, iOS 4.3, permet que es pugui navegar més ràpidament per internet. L'aspecte més novedós d'aques complement és que engega i apaga l'aparell automàticament, però des d'alguns blocs d'informàtica, com ara Mossegalapoma, es critica que no està clar que eviti les ratllades. Malgrat tot, la resolució de la pantalla no canvia. Tampoc no es modifica la durada de la bateria, que es mantindrà en deu hores.

L'iPad 2 estarà disponible als Estats Units a partir de l'11 de març i a Europa, a partir del 25.

stats