Societat 09/03/2012

L'incendi de Gerri de la Sal crema 22 hectàrees del Parc Natural de l'Alt Pirineu

Agents Rurals investiguen la causa de l'incendi, prop d'un transformador de la llum

Acn
1 min

Baix PallarsL'incendi de Baix Pallars (Pallars Sobirà) no està controlat i segueix molt actiu a la zona del Bosc de Compte, un indret a tocar de la N-260 de difícil accés i molt escarpat.

Una petita part de les prop de 400 hectàrees cremades formen part de la zona protegida del Parc Natural de l'Alt Pirineu. D'hectàrees d'alt valor natural n'han cremat un total de 22. A l'entrada al Parc Natural, per la zona de Baix Pallars, és on els Agents Rurals estan investigant sobre el terreny les causes de l'incendi. A peus de l'ermita d'Arboló hi ha una transformador de la llum que alimenta als túnels de Collegats i a repetidors, indret en el que s'investiga l'inici de l'incendi. Set veïns segueixen sense poder tornar a casa seva.

Agents Rurals han delimitat un perímetre entorn a aquest transformador i amb detectors de metalls busquen la possible causa de l'incendi. Prop d'aquest punt és on la tarda d'aquest divendres les flames han revifat.

Josep Escorihuela, director general de Medi Natural, s'ha desplaçat fins al lloc de l'incendi per conèixer de primera mà l'afectació del foc.

stats